Administrație

Treizeci de PT-uri din Buzău prind viață. Și gust!

Nimic nu se pierde; totul se transformă. Fostele puncte termice ale RAM Buzău – astăzi, dezafectate – sunt transformate unul câte unul în locuri atractive, grație unor idei inovatoare ce aduc valoare adăugată societății.

După ce un punct termic dezafectat a devenit Eduteka pentru copiii buzoienilor, primarul municipiului a venit cu un o idee de susținere și promovare a producătorilor agricoli din județ.

Concret, este vorba despre transformarea a peste 30 de puncte termice părăsite ale RAM Buzău în aprozare de cartier. Constantin Toma vrea să încurajeze producția și consumul de alimente 100% naturale din gospodăriile tradiționale. Așa că, pe pe lângă activitatea propriu-zisă de vânzare a legumelor și a fructelor, edilul vrea să atragă, în jurul viitoarelor aprozare, mici brutării artizanale, gogoșerii și patiserii.

Edilul Buzăului nu a avansat încă un termen privind transformarea PT-urilor, însă orizontul de timp este restrâns la cel mult un an pentru materializarea ideii.

În cadrul aceleiași declarații făcute în ședința Consiliului Local, primarul Constantin Toma a mai anunțat că Buzăul va avea o piață engros.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 comentarii

 1. Nu este rea ideea.
  Insa ca mai toate ideile si promisiunile suna mereu a campanie electorala pt ca bani sunt dar nu se vor face.sau daca se vor face si va prinde si al doilea mandat prin 2024 pana in alegeri va mai face,ceva!ca si pana acum,mare lucru nu a facut decat doar a cumparart ca nebunul autobuze (care se plimba goale) si acum pana in alegeri hopa mai plombeaza cate ceva.
  Marile asfaltari au inghetat.
  Motivul? „COVID 19” 😂😂😂😂
  ALOOOO BRE NENEA TOMITA CI CIOLAC…PROMISIUNILE S AU DUS PE…PLUTA!

 2. Ideea de a da o utilitate noua fostelor PT-uri este chiar buna. Inclusiv transformarea lor in piete.
  Problema e alta. PT-urile astea sunt, de cele mai multe ori, in locuri ascunse, retrase, chiar imunde pe alocuri. De aceea nu stiu ce dever comercial ar putea avea si cati producatori reali vor veni sa isi vanda marfurile in ele.
  Poate ar merita sa se gandeasca la transformarea lor in mici ateliere, sau cluburi, tehnice si stiintifice, mai ales pentru copii, scoli de dans, muzica etc, ceva care sa nu genereze nici zgomote mari, pentru ca sunt lipite de blocurile de locuinte.
  Insa, da, sustin sa fie transformate, din actualele ruine, in orice poate fi util comunitatii!

 3. mai bine le-ar transforma in terenuri de fotbal / baschet…in loc s amai inchirieze terenurile de sport din cadrul scolilor…mai bine le-ar oferi spre inchiriere cu destinatia obligatorie in teren de fotbal si alte sporturi, care sa fie inchiriate. Sau sa fie transformate in sali de sport… fitnes, spatiile sunt mari si generoase, dar sunt retrase, iar vadul lor comercial este foarte redus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: