Consiliul Județean Buzău

Turismul buzoian, prioritate pentru Consiliul Județean

Printre obiectivele Consiliului Județean Buzău se numără restaurarea castrului roman de la Pietroasele și realizarea unui muzeu de sit, restaurarea monumentului Fântana lui Mihai, amenajarea Minei de chihlimbar de la Colți, amenajarea accesului către obiectivele turistice din județ sau piste de biciclete în Sărata-Monteoru.

Ținte îndrăznețe, pentru președintele Consiliului Județean Buzău, în ceea ce privește componenta de turism. Unul dintre obiectivele asumate de Petre Emanoil Neagu în programul de guvernare locală îl reprezintă valorificarea potențialului turistic al județului Buzău:

„În acest mandat de preşedinte al Consiliului Județean Buzău am avut ca prioritate zero modernizarea infrastructurii rutiere din județ şi a infrastructurii de sănătate. Am atras fonduri europene de 80 milioane de euro, dar am pus accent şi pe investițiile din fonduri guvernamentale şi proprii. Toate aceste realizări au creat premisele dezvoltării turismului din județul Buzău, care reprezintă o prioritate pentru mine.”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Viitorul sună bine pentru turismul local. Fermecătorul Ținut al  Buzăului va fi făcut cunoscut în lume (și) prin intermediul unui proiect unic în România. Mai exact, este vorba despre amenajarea, în fosta clădire a Căminului Cultural Sătuc, a proiectului „GeoGate”, prin intermediul căruia turiștii vor putea vede, auzi și simți Ținutul Buzăului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close