Administrație

Turismul, PRIORITATE pentru Consiliul Județean / Vom ajunge mai ușor la Colți și Aluniș

Consiliul Județean pare să fi înțeles că un turism eficient începe cu un drum bun. După ce a reabilitat drumul de legătură dintre DN10 și Gura Teghii, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu și-a îndreptat atenția către drumul chihlimbar_53eb32e36167d7comunal de la Colți, localitate cunoscută pentru tezaurul de chihlimbar și pentru schiturile rupestre.
„Drumul chihlimbarului”, aşa cum este numită şoseaua ce duce spre Colţi, va fi asfaltat în totalitate. Drumul comunal, care intră în aria de răspundere a primăriilor Pătârlagele și Colți va fi reabilitat de Consiliul Județean. Cele două administrații comunale nu dispun de bani pentru refacerea carosabilului. Anul trecut, același Consiliu Judeţean a preluat drumul în administrare temporară şi l-a reabilitat până la ieşirea din localitatea Sibiciu. Pentru asfaltarea şi celeilalte jumătăţi, procedura ar urma să fie repetată la primăvară.
Colți este o comună din județul Buzău, formată din satele Aluniș, Colți (reședința), Colții de Jos și Muscelu Cărămănești. Comuna se află în zona montană a județului și este cunoscută pentru colecția muzeală de chihlimbar, singura din România, aflată în satul de reședință, precum și pentru biserica din piatră din zona satului Aluniș.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button