ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Ce se întâmplă cu Iazul Morilor | Anunțul viceprimarului Oana Matache

Primăria renunță la ideea închirierii clădirii de la Iazul Morilor

În luna martie, Primăria Buzău își exprima intenția de a închiria unui antreprenor imobilul construit recent în complexul Iazul Morilor de pe strada Frăsinet, pentru amenajarea unui bistro, a unei cafenele sau a unei ceainării culturale. Licitația nu a mai avut loc deoarece, între timp, planurile municipalității s-au schimbat.

Potrivit viceprimarului municipiului Buzău, Oana Matache, Primăria lucrează chiar în această perioadă pentru realizarea unui hub care să găzduiască evenimente dedicate tinerilor, întâlniri cu societatea civilă și mediul de business, activități culturale, expoziții, seminarii și conferințe.

Potrivit proiectului, clădirea de la Iazul Morilor va putea fi folosită și de școli și de ONG-uri, în vederea organizării diferitelor evenimente.

Va fi un spațiu al municipalității pentru municipalitate, un loc de întâlnire al oamenilor din comunitatea noastră și un loc în care tinerii să aibă activități dedicate lor.”, a precizat viceprimarul Oana Matache pentru www.reporterbuzoian.ro.

În luna iulie, clădirea de la Iazul Morilor ar urma să găzduiască primele evenimente și întâlniri.

Reprezentanții municipalității poartă discuții cu Grațian Mihăilescu, reprezentantul unui ONG cu experiență în comunicarea dintre instituții și societatea civilă. În curând, mai spune viceprimarul Oana Matache, Primăria Buzău ș Urbanize Hub ar urma să încheie un proiect de parteneriat.

Primăria a renunțat la ideea închirierii clădirii care i-ar fi adus câteva mii de lei pe lună. Iată cu arăta proiectul de hotărâre lansat în dezbatere publică în luna martie:

PROIECT DE HOTĂRÂRE NR. 13/03.02.2022

Art.1.- Se aprobă închirierea prin licitaţie publică a unei părți din imobilul proprietate publică a municipiului Buzău, situat în municipiul Buzău, strada Frăsinet, în suprafață de 100,00 m.p. în vederea înfiinţării unei cafenele – ceainărie culturală / bistro. În sarcina adjudecatarului licitației vor intra întreținerea spațiului verde în suprafață totală de 2.085,00 m.p. și a celor 2 lucii de apă (lacuri) în suprafață totală de 1.129,00 m.p.

Imobilul prevăzut la alin. 1 din prezentul articol, din care face parte suprafața care se închiriează, este înscris în cartea funciară nr. 63077 a U.A.T Buzău, cu numărul cadastral 63077 și este identificat conform extrasului de carte funciară prevăzut în anexa nr. 1 și a planului de amplasament și delimitare a imobilului prevăzut în anexa nr. 2.

Art.2.- Închirierea părții din imobil prevăzută la art. 1 din prezenta hotărâre se face pentru o perioadă de 20 de ani, cu plata unei chirii minime de 26,62 lei/m.p./lună, precum şi a taxelor datorate conform Codului Fiscal. Direcţia Finanţe Publice Locale va indexa anual chiria cu rata inflaţiei.

Art.3.- Locatarul are obligaţia să încheie contracte de furnizare a utilităţilor şi să achite contravaloarea acestora (energie electrică, alimentare cu apă, gaze, salubritate, canalizare, după caz). Totodată va efectua lucrări de întreținere a spațiului verde și a celor 2 lacuri. Lucrările de amenajare şi îmbunătăţirile necesare pentru aducerea părții din imobil care se închiriează în stare de folosinţă corespunzătoare spre a servi scopului închirierii vor fi efectuate fără afectarea structurii de rezistenţă, pe cheltuiala locatarului, după obţinerea autorizaţiilor şi avizelor prevăzute de lege.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

5 Comments

  1. Comunismul nu e mort. Au renuntat la a inchiria pentru ca nimeni nu a fost interesat. Probabil ca cei din primarie inca-s nauciciti de acest deznodamant, cum de marea lor realizare nu a atras precum rahatul mustele. Sa le dau eu vestea? Pai langa mall faceti voi d-astea? Pai cand ceainaria culturala de la Episcopie sta goala, voi faceti alta? Pai de spatii are nevoie societatea civila buzoiana, cand societatea civila nu exista iar spatii sunt debusolant de multe (ala de langa Magnolia, Marghilomanul, Palatul comunal…)??? De ce comunismul nu e mort? Pentru ca oferta nu a fost precedata de nevoie, ea a avut la baza doar mintea creata a unora care-si cauta vesnica lor pomenire jucand tycoon cu banii si vietile noastre. Dle Sontica, in afara ca va felicit mereu in gand ca publicati comentariile (fara teama de a fi dat in judecata precum colegul REDACTIA), ma gandeam ca ce bine ar fi ca acest site sa adune niste semnaturi (initiativa cetateaneasca ii zice in lege) pentru unele proiecte locale despre care vad ca pe aia de-i platim nu-i duce deloc mintea si nici interesul (lor). Cum ar fi limitarea cheltuielilor anuale, din bugetul local pentru activitati sportive profesioniste, de echipa (macar sa aiba juniori!!!) intr-o anumita limita procentuala. Daca-l vad pe Toma ca se lipeste de performanta copilei antrenate de Gabi Calioan, pe banii privati ai unor sponsori si restul daruire, vomit si i-o pun la plic, scrisoare. Cate terenuri de tenis sau cate ore de antrenament gratuit pentru copiii buzoienilor se pot intampla din milioanele de euro cheltuite pe iazuri si bambilici de duzina? CATE???

  2. Face cineva un total la avion, locomotiva, zidul 45, iazu la moara, dragaicile si bambiliciul „profesionist” nebuzoian, bulbuminoasele plantate ca cica ies in fiecare an iar acum se toarna asfalt peste, degringolada cu locurile de parcare (cel putin imoral concesionate, din moment ce procentul de spatii valabile este infect de mic fata de nevoi), mutarea companiei de apa niciodata cat e Toma primar in noul sediu achizitinat la suprapret si care acum are cateva etaje goale, plus referendumul lui Bolojan? A, suntem oras deschis si am infrant Parisul cu cele peste 60 de ulite transformate-n adevarate shampselizeuri. Nu i-ar fi rusine… primarului „parc” :))))))))).
    Avem autobuze multe si sh, o placere pentru trafic, mai ales cand se aduna 3-4 in statie. E de la kaizen. Nicio asfaltare nu este intacta si imaculata (Transilvaniei e jale, cu banda unica, linia continua, fara pista si cablurile tot calare pe stalpi; Unirii, deocamdata trotuarele sunt arme albe, vedem cum va fi cu traficul si fara parcarile in spic; D Gherea e iarasi muci, dupa asfaltarea de acum cativa ani; Al Industriilor e gata dar necirculabila, ca podul cfr, plus guri de canal aiurea, pistele de biciclete dupa ureche plus problema la ploi) A, si s-au anvelopat cateva scari de bloc. Mie verdele praz cu gri mi se pare ultimul racnet in moda urbanistica, cred ca asa trebuie spoita orice cladire din oras!
    Va fi si mai rau, desi sper sa ma insel amarnic!

  3. Domne ce a ajuns site-ul asta! Tot felul de negativisti! N-aveti pic de respect pentru munca si chinul primarelui nostru! Pun pariu ca ati votat din contra la marea unire cu Tintestiul! Uite daia n-avem noi acum oras cu autostrada prin centru! Si nici n-o sa mai iesim 100000! Ca multi au plecat cand au citit comentariile voastre. Noroc c-au ramas cei ce nu stiu sa citeasca (printre randuri). Si-a asigurat domn primar si al treilea mandat! Daca nu la Buzau, care o sa devina o comuna amarata, macar la Tintesti, care o sa devina caputala de judet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button