Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Cel mai mare penitenciar din regiune, construit în județul Buzău

Primul pas a fost făcut. Prezent astăzi la Buzău, ministrul Justiției şi-a dat acordul de principiu pentru construirea celui mai mare penitenciar din regiune în localitatea Unguriu. Locul ales, cel pe care se află două unităţi militare din localitatea buzoiană, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, dar care sunt dezafectate. „Ministerul Apărării Naţionale va transfera terenul către ministerul Justiţiei şi apoi vor începere demersurile necesare.”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu, prezent la fața locului.

Astăzi, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, au vizitat două unităţi militare dezafectate din comuna buzoiană Unguriu. Scopul vizitei, discuții avansate despre construirea unui penitenciar de tip tampon care să asigure transferul deținuților ce urmează a fi puși în libertate sau să găzduiască deținuți de la penitenciare aflate în reabilitare.

Conform declarațiilor făcute astăzi, structura ar urma să producă și locuri de muncă, dar și o creștere a confortului locuitorilor, în condițiile în care infrastructura de acces va fi reabilitată. Impactul va fi unul important asupra economiei județene, nu numai locale.

„Astăzi, împreună cu domnul ministru al Justiţiei, preşedintele Consiliului Judeţean şi domnul primar Tirizică de la Unguriu, am avut o vizită la fosta unitate militară din comuna Unguriu. Au fost şi reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, şi domnul ministru a fost de acord cu locaţia, în vederea unui viitor penitanciar pe raza judeţului Buzău. Începutul este prin transferul terenului de la MapN, la Ministerul Justiţiei. Apoi o să vedem sursele de finanţare: fonduri europene ori din Planul Junker ori investiţie prin Banca Mondială”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Autoritățile spun că localnicii nu trebuie să își facă probleme în privința siguranței, penitenciarul și împrejurimile urmâd a fi foarte bine securizate. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button