Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Instanța a respins cererea unei femei care solicita constatarea nelegalității grevei

O femeie care care ceruse Tribunalului București să constate nelegalitatea grevei din Educaţie trebuie să plătească 1760 de lei onorariu de avocat, după ce solicitarea ei a fost respinsă, astăzi, de instanță. 

Potrivit deciziei instanţei, cererea a fost respinsă ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă:

Tip solutie: Respinge cererea /Solutia pe scurt: Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată în privinţa pârâtei Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie. Anulează acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantel. Respinge acţiunea ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă. Obligă reclamanta la plata către pârâta Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater” a sumei de 1.760 lei reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat. Executorie. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi Asigurări sociale. Pronunţată azi, 09.06.2023, soluţia urmând să fie pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. Document: Hotarâre 3634/2023 09.06.2023″, se arată în soluția dictată de magistrații Tribunalului București.

Reclamanta a fost obligată la plata sumei de 1.760 lei către Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Conform portalului instanţelor, acţiunea a fost introdusă de Adela Sorinela Safta, având ca obiect „constatarea nelegalităţii grevei”, fiind îndreptată împotriva a patru sindicate;

Astăzi, peste 20.000 de sindicaliști din Educație, veniți din întreaga țară, protestează în capitală, în fața sediului Guvernului.

Greva generală din educaţie a fost declanşată pe data de 22 mai, printre revendicările sindicaliștilor numărându-se creşterea salariilor și creșterea investițiilor în educație.

În urma consultărilor cu membrii de sindicat, liderii federaţiilor au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button