Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Percheziții la membrii clanului Pasăre, suspectați de spălare de bani și infracțiuni cu violență

Joi dimineață, peste 40 de polițiști de investigații criminale din Buzău au efectuat 7 percheziţii, în judeţele Buzău şi Călăraşi. Persoanele vizate, buzoieni de etnie romă, sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni cu violență și  spălare de bani. Perchezițiile ar avea loc la patru adrese din municipiul Buzău – zona Primăverii – și la o adresă din Smeeni.

„La data de 22 septembrie a.c., peste 50 de poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează 7 percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău (5) și Călărași (2), la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni cu violenţă și „spălare de bani”.

Din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2008 – 2016, persoanele în cauză, ar fi comis furturi şi infracţiuni cu violenţă pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, iar sumele de bani dobândite le-au folosit pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor, achiziţiile fiind efectuate pe numele altor persoane, rude sau apropiaţi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la o valoare de peste 150.000 de euro. Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse și audiate la sediul Poliţiei Municipiului Buzău, totodată urmărindu-se ridicarea de autoturisme, sume de bani, bijuterii şi documente, în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă – Ministerul Afacerilor Interne.”, se arată în comunicatul IPJ Buzău

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button