Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Sunt anunțate cele mai dure măsuri din România ultimilor ani

O nouă conferință de presă are loc în această seară la sediul Ministerului Administrației și Internelor. Ministrul Marcel Vela a anunțat cele mai dure măsuri din România ultimelor zeci de ani.

În cadrul conferinței de presă la care mai participă secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au fost anunțate măsurile de ordin legislativ, administrativ și operațional pentru a crește gradul de protecție a cetățenilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului Vela, astă-seară sunt anunțate cele mai dure măsuri ale României ultimelor zeci de ani. Este un moment dureros, a spus ministrul, care a mai spus că este greu să ți se îngrădească anumite drepturi. Nerespectându-le însă, putem ajunge la adevărate tragedii.

Conferința a început cu anunțarea unei vești bune pentru persoanele de peste 65 de ani. Acestea vor avea voie să iasă din casă nu doar în intervalul 11:00-13:00, ci și seara, între 20:00 și 21:00. Seara, persoanele de peste 65 de ani nu vor avea nevoie de declarație.

„Am permis deplasarea in afara gospodariei persoanelor de peste 65 de ani in intervalul 20:00-21:00 pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Nu este nevoie de declaratie pe propria raspundere in acest caz.

Am clarificat, tot pentru persoanele de peste 65 de ani, in intervalul cuprins intre 11:00 – 13:00, ca spatiile comerciale sa faciliteze in special accesul acestor persoane.”, a transmis șeful Internelor.

De suferit vor avea cei care nu respectă condițiile de izolare:

„Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați, dacă încalcă regulile izolării intră în carantină, cu condiția că vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare. Cine nu respectă carantinarea și sunt depistați în afara perimetrului, vor intra încă 14 zile, suportând și ei cheltuielile aferente carantinării.”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne a mai anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți. Acestea vor fi plafonate la nivelul prețului avut în data de 29 martie.

”În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termincă, la gaze naturale, salubritate carburați și apă nu vor mai putea să crească peste nivelul înregistrat la data emiterii prezentei Ordonanțe. Acestea vor putea doar să scadă, dar sub nicio formă să crească.”, a spus Marcel Vela.

A explodat numărul cazurilor de infectare cu COVID-19.

La rândul său, Raed Arafat aa anunțat ultimul bilanț al infectărilor cu coronavirus. De la bilanțul oferit la ora 13:00, au fost confirmate încă 55 de cazuri noi de infectare. În plus, numărul celor aflați la terapie intensivă a crescut de la 38 la 52 de persoane.

”Au fost confirmate 1.815 cazuri, vindecați sunt 206, 770 sunt internați, au decedat 43 de persoane. La terapie intensivă sunt 52 de persoane. Avem 20.074 locuri de carantină și 11.213 sunt ocupate, iar în izolare sunt 162.374 de persoane”, a spus Arafat.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [163.60 KB]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: