CORONAVIRUS

ULTIMA ORĂ: Tot personalul medical al Spitalului Județean, testat pentru coronavirus

Toate cadrele medicale care își desfășoară activitatea în Spitalul Județean de Urgență Buzău vor fi testate pentru a se depista dacă sunt purtătoare ale COVID-19. Anunțul a fost făcut la CAMPUS TV de către șeful Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit acestuia, pentru testarea cadrelor medicale de la spitalul buzoian se vor utiliza teste rapide. În acest fel, managerii unității sanitare vor avea o situație epidemiologică destul de clară, vor putea evalua riscurile și vor lua măsuri pentru stoparea răspândirii virusului.

La finele săptămânii trecute, Consiliul Județean a aprobat de urgență alocarea a 1,3 milioane de lei pentru achiziția de echipamente de protecție și de medicamente pentru Spitalul Județean de Urgență. Donații au venit și din mediul privat, într-un efort conjugat pentru limitarea dezastrului provocat de coronavirus.

Totodată, accesul în spital a fost limitat și se tratează doar cazurile urgente. La intrarea în unitate au fost instalate două corturi pentru efectuarea triajului epidemiologic.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: