Știrile zilei

Un copil din Buzău este dispărut de cinci ani

Mister total, în jurul dispariției unui copil în vârstă de un an și patru luni, care este de negăsit de la începutul anului 2014. Dosarul se află în pe rolul instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Totul a început în anul 2014, atunci când, cuprins de remușcări, un bărbat din comuna Ziduri a mers la poliție pentru a mărturisi o crimă îngrozitoare. Marian Muti le-a spus oamenilor legii că, împreună cu fratele său și cu două rude de sex feminin, l-au ucis pe un cioban în vârstă de 38 de ani, care venise din județul Alba și se stabilise la o stână din zonă.

În martie 2016, frații Muti, din comuna buzoiană Ziduri, care în 2008 au ucis un cioban originar din Alba și l-au îngropat pe câmp pentru a ascunde crima, au primit pedepse cumulate de 80 de ani. Dorel Greuruș, ciobanul în vârstă de 38 de ani, începuse să trăiască în concubinaj simultan două surori, motiv pentru care frații criminali l-au legat, bătut și ucis cu bestialitate.

La scurt timp a fost demarată o anchetă a procurorilor care au stabilit că, în cursul anului 2007, ciobanul Dorel Greuruș ar fi început o relație de concubinaj cu o femeie și cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din județul Buzău. În luna martie a anului 2008, cei patru inculpați, frați, aflați în casa părinților lor din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, în mod succesiv și repetat, lovituri cu pumnii și picioarele.

Pentru a ascunde fapta, inculpații au înfășurat cadavrul cu o pătură și cu o folie, după care l-au transportat cu căruța în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

A doua zi, gândindu-se că victima putea fi ușor descoperită, din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, trei dintre frații Muti s-au deplasat cu căruţa la locul unde au îngropat cadavrul, l-au scos apoi s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”. Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ pe care l-au tasat cu picioarele.

În 2016, după nici doi ani de judecată, cei patru au fost condamnați la pedepse ce totalizează 80 de ani de închisoare. Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti și Tudorița Ghenciu, câte 15 ani închisoare.

Misterul dispariției unui copil de 1 an și patru luni

Autodenunțul principalului autor al omorului avea să șocheze pe toată lumea. Pe parcursul anchetei, Marian Muti le-ar fi spus procurorilor că a ucis în bătaie şi un copil al familiei sale. Este vorba despre un nepot în vârstă de un an și patru luni, care ar fi fost lovit și trântit cu capul de asfalt..

Într-adevăr, cercetările anchetatorilor au relevat faptul că din familia Muti dispăruse, de câteva luni, un copil de până în doi ani. Lipsa acestuia nu a fost niciodată declarată de rude.

Dosarul se află în instrumentarea procurorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Criminaliştii au efectuat săpături pe câmpurile din zonă, însă nici până astăzi cadavrul copilului nu a fost găsit.

Potrivit IPJ Buzău, copilul dispărut  – pe care l-ar fi ucis Marian Muti – este singurul caz de dispariție a unui minor aflat în evidențele poliției.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: