Știrile zilei

Un criminal se plimbă liber de aproape trei luni

Unul dintre principiile înfăptuirii dreptății este ca nimeni să nu scape nepedepsit și nimeni să nu fie pedepsit pe nedrept. Sunt și cazuri în care fapte deosebit de grave precum omorurile nu își găsesc vinovații, deoarece anchetele ajung într-un punct de cotitură din care urmele se pierd definitiv.

Un astfel de caz se înregistrează și la Tăbărăști, acolo unde o femeie a fost ucisă cu bestialitate la mijlocul lunii iunie, dar criminalul a scăpat încă nepedepsit. Ancheta a început după ce trupul Auricăi Anghel, dispărută de acasă de pe data de 17 iunie, a fost găsit pe un câmp de la ieșirea din Tăbărăști.

Cazul omorului Auricăi Anghel le dă mari bătăi de cap anchetatorilor, care au restrâns cercul de suspecți la două persoane apropiate femeii, dar care nu au putut opera încă arestări. Cele două persoane aflate în atenția criminaliștilor sunt concubinul femeii și criminal condamnat, recent eliberat din penitenciar.

Cercetările în cazul de omor calificat au fost demarate în urmă cu mai bine de o lună, odată cu descoperirea cadavrului unei femei, pe raza comunei Gălbinași. Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avansată de descompunere, acoperit cu frunze și crengi, a fost găsit la marginea sa­tului Tăbărăști, iar două zile mai târziu a venit și confirmarea că trupul neînsuflețit aparține femeii dată dispărută. Necropsia a stabilit că moartea acesteia a fost violentă și s-a datorat unei lovituri puternice în zona capului.

Aurica Anghel a fost văzută pentru ultima dată în seara zilei de 17 iunie. Ea trăia în concubinaj cu ­M.C., un bărbat din satul Tăbărăști. Zile în șir, echipaje de poliție și jandarmerie, sprijinite de angajați ai Primăriei Gălbinași, au căutat-o pe femeie și chiar ar fi trecut pe lângă cadavru. Cunoscută cu probleme psihice, aceasta primea o pensie de han­dicap și mai câștiga din munca cu ziua. Ea s-ar fi lăudat pe la oamenii din sat că a strâns câteva zeci de milioane de lei vechi și că îi poartă la ea, într-o legătură. Asupra cadavrului nu a mai fost găsită însă nicio sumă de bani.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat. Unul dintre suspecți este concubinul femeii, pe care anchetatorii l-au ridicat pentru audieri de la serviciul de gospodărire al Primăriei Gălbinași, acolo unde presta ore de muncă în folosul comunității în schimbul încasării ajutorului social. Un alt bănuit este un bărbat din Gălbinași care a mai fost condamnat, în trecut, pentru crimă. Se pare că bărbatul, care executase peste 25 de ani de închisoare, fusese eliberat de curând.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close