Știrile zilei

Un festival buzoian se anulează din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus anulează un important eveniment gastronomic al toamnei. Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, eveniment ajuns la cea de-a zecea ediție, nu va mai fi organizat în acest an din cauza incertitudinii care planează asupra legislației în domeniu.

Din cauza reglementarilor neclare privind participarea la Festivaluri gastronomice si evenimente culturale in timp de Pandemie și a situației sanitare cu o evoluție imprevizibilă, organizatorii Festivalului Cârnaților de Pleșcoi, ediția a X-a, anunța pe toţi cei interesați si mai ales pe producătorii gustoșilor cârnați de pe Valea Buzăului, că ediția a X-a, de anul acesta, se amână pentru anul următor, 2022. Decizia amănării Festivalului urmăreşte, în egala măsură, ca protecția sanitară să nu fie periclitată de aglomerația participanților.

„Cu toate acestea, pentru a dovedi respectul organizatorilor față de importanța acestui brand european al Cârnaților de Pleşcoi, Pensiunea „Casa Matei” vă propune ca, în data de sâmbăta si duminica, 2-3 octombrie, când ar fi trebuit sa aibă loc Festivalul Gastronomic de la Berca, restaurantul „Casa Matei” să pregătească celor doritori preparate numai pe baza de Cârnați de Pleșcoi, babic sau pastrama. Evident vom avea si must din belşug de la cramele buzoiene din vecinătate.

Conditiile de acces pentru gradina si restaurantul Pensiunii „Casa Matei” din Berea vor fi in conformitate cu legislația de aplicat în contextul pandemiei de COVID-19, la momentul respectiv. Rezervările de masa se vor face telefonic la nr. 0722601300 sau 0722677171.

Suntem convinși că savoarea inconfundabilă a Camaților de Pleşcoi nu va fi uitată de către oaspeții noștri, în pofida acestei amânări a desfăşurării Festivalului. pentru 2022.”, au transmis organizatorii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: