EducaţieȘtirile zilei

Un liceu din Buzău devine „Colegiu Național”

Una dintre cele mai vechi școli buzoiene a primit astăzi titlul de „Colegiu Național”, informează cotidianul OPINIA.

Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a primit din partea Ministerului Educației titlul de „Colegiu Național”. Potrivit directorului Cristina Iacob, ordinul de ministru a sosit astăzi pe adresa instituției de învățământ, ca urmare a solicitării făcute de conducerea liceului la finalul anului trecut. Reamintim că anul acesta Liceul Pedagogic a sărbătorit împlinirea a 180 de ani de învățământ pedagogic la Buzău.

Este o încununare a rezultatelor noastre din ultimii 10 ani. În portofoliul pe care l-am prezentat au fost incluse activitățile noastre din ultimii 10 ani, rezultatele la Bacalaureat, Evaluare Națională, activitățile profesorilor. În decembrie 2017 am făcut o solicitare către Consiliului Local, apoi Inspectoratul Școlar a făcut o evaluare și acum am primit din partea Ministerului Educației răspunsul afirmativ. De astăzi suntem Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret.”, a declarat directoarea Cristina Iacob pentru sursa citată.

Liceele care doresc să obțină acest titlu trebuie să desfășoare activitatea de învățământ pe cel puțin două niveluri, iar Liceul Pedagogic desfășoară pe patru: învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Potrivit conducerii școlii, noul titlu va avantaja și bugetul instituției.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button