Știrile zilei

Un medic nou și-a început activitatea la Spitalul Județean de Urgență Buzău

La începutul lunii ianuarie, un medic neurochirurg din capitală – post nou în organigrama Spitalului Județean – și-a început activitatea în unitatea spitalicească buzoiană. Este vorba despre un medic experimentat de la Floreasca, specializat în traumatologie, care lucrează la Buzău opt ore pe zi, de luni până vineri. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău vrea să mai coopteze alți doi medici, cu aceeași specializare, pentru a înființa un compartiment de neurochirurgie.

Medicul neurochirurg care a acceptat oferta conducerii Spitalului Județean de a profesa la Buzău și-a început activitatea de la începutul acestui an. Deocamdată, doar consultă pacienții și pune diagnosticul, însă, cât de curând, va intra și în sala de operații.

Pacienții cu afecțiuni neurovasculare vor avea o șansă în plus, odată cu încadrarea medicului neurochirurg. Decizia reprezintă o premieră și ar putea rezolva una dintre marile probleme ale sistemului de sănătate buzoian, deoarece, în prezent, pacienții în stare gravă, care au nevoie de un consult de specialitate, sunt trimiși la spitale din București. Odată ce medic neurochirurg va profesa la Buzău, aceste cazuri vor putea fi tratate la Spitalul Județean.

Foto: campusbuzau.ro

Managerul Spitalului Județean speră ca, în viitor, mai mulți medici neurochirurgi să se arate dispuși să vină la Buzău. Claudiu Damian a anunțat că se fac demersuri astfel încât pacienții, cum ar fi cei  care suferă diverse traumatisme în accidente rutiere și care au nevoie de intervenții chirurgicale, să poată fi operați la Buzău. Astfel, nu se va mai aștepta acceptul pentru transferul în alte spitale din țară, ceea ce va însemna timp câștigat și șanse mai mari pentru pacienți.

„De la începutul lunii ianuarie avem un neurochirurg,  prin colaborare, iar pacienții care vin cu probleme de neurochirurgie deja beneficiază de consult și diagnostic. Este medic de la Floreasca, deci este obișnuit cu traumatologia, lucrează luni- vineri 8 ore/zi, plus că săptămânile acestea a stat la spital până aproape la 8:00 seara tocmai pentru o analiză a spitalului, trebuie să vedem ce truse să achiziționăm pentru a intra în sălile de operații.”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Între timp, conducerea spitalului buzoian poartă discuții cu încă doi specialiști de la București pentru a-i aduce la Buzău și a crea, astfel, un compartiment de neurochirurgie la Spitalul Județean.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Buzaul medical este prea putin cunoscut in judetele invecinate si in Bucuresti. Este nevoie de o iesire mai curajoasa in spatiul public, sunt necesare intalniri ale conducerii si specialistilor buzoieni cu catedrele de la UMF-urile din tara pentru promovarea ofertei de angajare. Consiliul Judetean si Colegiul Medicilor pot sa se implice financiar in organizarea unor manifestari stiintifice de mai mare amploare, sub patronajul unor personalitati medicale din marile centre universitare, actiune care ar atrage un auditoriu numeros din randul tinerilor specialisti. Este necesara o politica de PR ceva mai insistenta, ca parte a unui plan , pe termen lung, de racolare a profesionistilor din sanatate. Gasiti sponsori, prezentati atractiile judetului, facilitatile oferite, fiti deschisi la propunerile invitatilor, nu spuneti „nu se poate” si aratati-le, peste 6 luni, la urmatoarea conferinta, cum ati integrat viziunea lor in managementul sanitar buzoian. Chestia asta functioneaza de cele mai multe ori, fidelizand personajele respective si transformandu-le in coechipieri. Da, costa, dar mult mai putin comparativ cu sutele de drumuri facute de ambulante si elicoptere catre Bucuresti, timpul pierdut pentru pacient si sentimentul de umilinta provinciala al medicilor nevoiti sa ceara transferul pacientilor pe la camerele de garda ale spitalelor mari. Asadar, nu exista „nu se poate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button