ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Un nou mesaj RO-ALERT, pentru locuitorii unei comune din Buzău

Mii de locuitori din zona de munte a județului Buzău au primit un nou mesaj de alertă pe telefoanele mobile, după ce un urs a coborât în satul Gura Cătiașului. Localnicii spun că este pentru a cincea oară în mai puțin de 24 de ore când animalul se apropie amenințător de zonele locuite.

Pentru localnicii din zona Cătiașu, Chiojdu, coșmarul a început ieri dimineață, când un urs a fost zărit pe ulițele satului, probabil în căutare de hrană. Imediat s-a dat alarma, iar mii de locuitori au primit pe telefoanele lor mobile un mesaj generat de sistemul RO-ALERT:

A fost semnalată prezenţa unui urs în loc.Gura Catiasului. Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniţi. Fără să vă expuneți pericolului protejaţi animalele din gospodărie. ISU BZ. The presence of a bear was reported in Gura Catiasului. Avoid the area, stay indoor! Stay away from the animal and do not try to take pictures of it or feed it. Protect your pets/livestock without putting your life in danger. ISU BZ”

De ieri până azi, spune o tânără localnică, ursul a fost zărit de încă patru ori aproape de casele oamenilor. Imediat au fost anunțate autoritățile, un echipaj al Jandarmeriei Montane Nehoiu pornind către locul indicat.

Foto: Bianca Vlad

De altfel, tot tot ce pot face forțele de intervenție în astfel de cazuri este să rămână pe poziții pentru a putea interveni în cazul în care moș Martin se va întoarce din nou în sat.

Mesajul primit astăzi de locuitorii din Cătiașu / Foto: Bianca Vlad

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button