Un nou restaurant cu specific tradițional se deschide în Buzău
Andrei Marica (foto), proprietarul afacerii „Băcănia Lu’ Nea Ticu” și al brandului „Festivalul Cârnaților de Pleșcoi”, anunță deschiderea unui nou restaurant cu specific tradițional românesc. „Dor de Pleșcoi” va fi inaugurat în curând în localitatea Sătuc din comuna Berca, iar primele imagini arată că este vorba despre o locație încântătoare.
Potrivit anunțului tânărului antreprenor, „Dor de Pleșcoi” va fi locul în care tradiția se va întâlni cu bucatele autentice buzoiene, iar oamenii se vor strânge cu drag în jurul mesei pentru a savura delicioasele preparate din carne.
De altfel, recent încheiata ediție a „Festivalul Cârnaților de Pleșcoi” le-a dat posibilitatea celor de la „Băcănia Lu’ Nea Ticu” să își dea măsura priceperii culinare: ceafa, pastrama de oaie, micii, cârnații de Pleșcoi, sarmalele și celelalte bunătăți i-au încântat pe cei prezenți, care au ținut să își umple și sacoșele pentru acasă.
Folosind carne proaspătă și condimente tradiționale, produsele de la Pleșcoi sunt o explozie de gust autentic, servindu-se alături de murături făcute în casă și pâine proaspătă pentru a completa această experiență culinară de neuitat.
Buzăul are o istorie culturală și gastronomică bogată, fiind cunoscut pentru numeroasele bunătăți tradiționale preparate aici. Restaurantul „Dor de Pleșcoi” va continua, astfel, tradiția pricepuților cârnățari de pe Valea Buzăului, servind o varietate de preparate și oferind o experiență culinară memorabilă.
FOTO: Băcănia Lu’ Nea Ticu
Bravo lor! Emanuel Neagu îl felicita pe Nea Ticu pt cei 25 de ani de tradiție, dar a uitat să amintească că doar de vreo 2 -3 ani plătește taxe la stat. Tradiție și evaziune! Politica de stat în Buzău.