Administrație Știrile zilei

Un primar din Buzău a construit sediu nou din fonduri proprii

Într-o Românie dominată de retorica sceptic-pesimistă, un primar din Buzău se încăpățânează să demonstreze că se pot face lucruri durabile și fără să aștepți cu mâna întinsă la Guvern sau la Bruxelles.

Laurențiu Dumitru Constantin este primarul comunei Beceni din județul Buzău. Încă din 2012, de când a preluat conducerea Primăriei, edilul și-a spus că sediul este mult prea mic pentru volumul mare de lucru al celor treizeci de angajați. Nepotrivită era și sala în care se desfășurau ședințele de Consiliu Local, adică organismul în cadrul căruia se iau cele mai importante decizii pentru comună.

Pentru că obținerea de fonduri guvernamentale părea o probă de netrecut, primarul Laurențiu Dumitru a decis să construiască primărie nouă cu bani proprii. Prin economii făcute în fiecare an, ideea a prins contur, iar odată începută construcția, edilul n-a mai luat piciorul de pe accelerație:

Am demolat fosta clădire, am reamenajat și ne-am apucat de construcție. Totul a durat un an. Am folosit excedentul bugetar și toate economiile pe care le făcusem în acest scop, dar credem că a meritat.”, a declarat primarul din Beceni.

  • O clădire pentru o sută de ani.

Pe 30 noiembrie, cu o zi înaintea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, noul sediu al Primăriei Beceni a fost inaugurat în prezența a nenumărate oficialități centrale și locale. Totodată a fost dezvelită o placă comemorativă ce amintește de sacrificiul ostașilor căzuți pentru libertatea și demnitatea neamului românesc.

Între timp, funcționarii Primăriei s-au mutat în casă nouă. Ei au primit, recent, vizita elevilor de la Liceul Teoretic din localitate, școală reprezentativă pentru întreaga Vale a Slănicului.

VIDEO: Buzău Media

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */