ARTICOLUL ZILEI

Un primar din Buzău întocmește „lista rușinii” din Consiliul Local: „Nu vrem și gata!”

Sătul să întâmpine opoziție în Consiliul Local, unde nu reușește să își treacă proiectele de hotărâre, primarul din Lopătari a întocmit o „listă a rușinii” și îi îndeamnă pe oameni să îi ia la întrebări pe consilierii care se opun dezvoltării comunei.

Într-o postare pe Facebook, primarul Claudiu Constantin publică lista consilierilor PSD și PNL care s-au abținut la ultima ședință a Consiliului Local, blocând astfel proiecte care ar fi contribuit la modernizarea comunei. „Nimeni nu și-a iubit comuna până acum încât să se sacrifice pentru ea, să muncească zi și noapte pentru ea și să pună umărul la dezvoltarea ei.”, spune tânărul primar, revoltat din cauza atitudinii membrilor opoziției.

La ultima ședință de consiliu local, consilierii au dezbătut o serie de proiecte care, potrivit spuselor edilului, ar fi contribuit la dezvoltarea comunei. Cel mai important prevedea atragerea sumei de aproximativ 500.000 de lei, bani care ar fi creat „facilități de viitor pentru variate tipuri de vehicule electric”. De asemenea, Primăria ar fi trebuit să angajeze un asistent comunitar și să creeze un compartiment de Dezvoltare rurală.

Cum toate proiectele au picat la vot, primarul din Lopătari a decis să le publice numele celor care s-au opus. Primarul Constantin a apelat la toate metodele, insistând inclusiv la unii localnici să pună „presiune pe consilierii locali” pentru a vota „cu comuna”.

Mulți mi-ați spus de multe ori „comuna asta Lopătari parcă-i blestemată!”. Nu este, ba dimpotrivă, e o comună binecuvântată care stă pe oportunități uriașe de dezvoltare.🔴Problema comunei a fost dintotdeauna cu cei care au decis pentru ea. Nimeni nu și-a iubit comuna până acum încât să se sacrifice pentru ea, să muncească zi și noapte pentru ea și să pună umărul la dezvoltarea ei. Din păcate încă există oameni în Consiliul Local al comunei care refuză să scoatem comuna la lumină.
În ședința de vineri toți consilierii PSD + PNL au respins un salt uriaș pentru comuna Lopătari. Puteam aduce în comună aproximativ jumătate de milion de lei, gratis, pentru dezvoltarea unei facilități de viitor pentru variate tipuri de vehicule electrice. Consilierii de mai jos au spus fără argumente NU VREM. Puteam profesionaliza personalul din primărie și angaja prin concurs un Asistent Comunitar care să ajute persoanele cu dificultăți din comună. Consilierii de mai jos au spus NU VREM. Puteam crea un compartiment de Dezvoltare Rurală care să gestioneze proiecte pentru comună, consilierii de mai jos au spus NU VREM.
❌ NU VREM și gata, atât pot spune azi acești oameni” majoritatea având multe mandate în trecut. În trecut nu au făcut #nimic, astăzi împiedică primăria să se reformeze și să aducă bani în comuna Lopătari.
Când îi vedeți pe drum întrebați-i de ce nu țin cu lopătărenii, de ce nu-i lasă pe cei bine intenționați să aducă bani în comună, de ce blochează proiecte cu fonduri nerambursabile care să creeze la Lopătari locuri de muncă și facilități care să aducă tinerii înapoi:
LEFTER Vasile – PSD
PANĂ Radu – PSD
PERȚEA Dan – PSD
ZOTA Mihaela – PSD
ZOTA Ion – PSD
MARCU Ionuț – PNL
CRĂCIUN Georgică – PNL
Eu nu plec, să știți, rămân aici alături de lopătăreni. Alături de ei voi lupta împotriva acestor mafii locale și grupuri de interese care au nenorocit comuna decenii la rând. Vor s-o nenorocească în continuare, dar n-o să-i lăsăm. Mergem înainte! 🇷🇴”, este postarea primarului din Lopătari.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 comentarii

 1. I-au raspuns consilierii invocati, punctual:
  1. Statia de incarcare masini electrice e cu fonduri europene. Proiectul insa se plateste din banii primariei, daca nu e aprobat, se pierd banii. In comuna nu e inmatriculata nicio masina electrica.
  2. S-au desfiintat posturi in primarie, acum se propun altele noi. Pleaca ai nostri vin ai nostri probabil
  3. Ziua comunei cred ca au votat-o toti, chiar daca primarul e userist si stim cu totii ca USR nu accepta astfel de mizerii electorale.
  Oricum, e clar ca fara aceste proiecte comuna ramane de caruta, asa a concluzionat primarul.

  Imi pare un circ de primar individul. Comparandu-l cu cel de la Berca. Luat individual, e perfect atunci cand nu demisioneaza dar si atunci cand e pregatit sa ramana sa lupte
  Cum se spune in suedeja la „placuta”?

 2. Frate Constantin, fa repede o ONG impreuna cu fratele Toma, numiti-o Organizatia Primarilor Geniali Neintelesi de Prostii de Alegatori (pe scurt ar fi S.A.P.O.C.A.) si incercati pe toate fronturile sa faceti prostimea sa inteleaga cat de vizionari sunteti voi!

  Fereasca Dumnezeu, statie de incarcare a masinilor electrice la Lopatari! Au sunat curcile de la Penes si au lesinat de ras la telefon!

  In rest e bine la Lopatari, se vede treaba ca famiglia Zota e bine infipta in problema!

 3. Mai bine ar face lista cu locuitorii din comuna la care nu ajunge apa. In satul Valea Sarii, este a 3a saptamana cand unii batrani nu au prins o picatura de apa, in timpul celor 2 ore din ziua de marti, singura zi in care furnizeaza apa. Nu stiu daca este corect sa te lauzi ca ai retele, ca ei au apa si sa care de la fantana. Va pot spune cel putin 5 familii care se uita lung la robinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: