EducaţieȘtirile zilei

Un sindicat din Buzău a plătit profesorilor greviști 25% din suma pierdută în luna mai

Zeci de mii de profesori din România au pierdut sume considerabile la ultimul salariu, după ce opt zile din luna mai nu le-au fost plătite, deoarece s-au aflat în grevă. Alte cinci zile lucrătoare din luna iunie le vor fi tăiate, dar sunt și județe în care dascălii primesc compensații din partea sindicatului.

De pildă, membrii Sindicatului Liber Învățământ Preuniversitar F.E.N. Buzău au primit compensații de 25% din sumele pierdute la salariul din luna mai. Informația a fost făcută publică pe Grupul Profesorilor din România, o comunitate online în care dascălii își pot spune părerea și sunt ținuți la curent cu noutățile din Educație.

În Buzău, sindicatul F.E.N. a plătit 25% din suma pierdută în luna mai!”, a scris Marilena Voicu pe grupul menționat.

Profesoara susține că anunțul ei inițial a fost șters, însă informația apucase deja să facă valuri pe Facebook. Curând, în diferite postări și comentarii, membrii altor federații sindicale aveau să ceară explicații privind sumele acordate și, mai ales, acordarea banilor doar de către FEN.

Un profesor cu studii superioare de lungă durată, cu gradul I și 14 ani vechime, a pierdut aproximativ 1500 de lei la salariul pe luna mai, după ce s-a aflat opt zile în grevă.

În luna iulie va urma o altă tăiere, corespunzătoare celor cinci zile în care profesorii au fost în  grevă: 5, 6, 7, 8 și 12 iunie.

Foto: Facebook.com/Grupul Profesorilor din România

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button