EducaţieȘtirile zilei

Un tânăr profesor din Buzău vrea să construiască în oraș un circuit de karting

Ionuț Mihai Ion, un tânăr profesor de la Palatul Copiilor Buzău, vrea să pună județul pe harta kartingului european. Cadrul didactic a creat o pagină de susținere pentru înființarea pistei de karting din Buzău și pune la dispoziție întregul „know-how” pentru realizarea acestui deziderat.

Ionuț Mihai Ion este profesor de karting la Palatului Copiilor Buzău și îi învață pe cei mici tainele șofatului și ale conducerii defensive. Recent, el a lansat în spaţiul virtual o pagină de socializare intitulată „Susţină­torii pistei de karting Buzău”, deoarece își dorește să obțină susținere din partea buzoienilor care vor, pentru copiii ori nepoţii lor, un spaţiu special amenajat, menit să le dezvolte diverse abilități.

Aici, ei își pot rula motoarele în siguranţă în cadrul competiţiilor sportului cu motor numit karting sau pur, şi simplu, își pot dezvolta abilități de șofat și conducere defensivă.

  • Deschis la nou, primarul Toma a răspuns pozitiv invitației de susținere.

Proiectul costă în jur de 500.000 euro şi ar aduce numeroase beneficii în judeţul Buzău. Se pare că Primăria municipiului s-ar arătat deja dispusă să contribuie la cristalizarea acestui proiect, un teren fiind identificat și luat în calcul pentru amenajarea circuitului. Este vorba despre zona fostei balastiere aparținând Urbis, situată lângă albia râului Buzău.

Dacă proiectul va fi realizat, Buzăul se va număra printre puținele orașe din țară care dispun de o asemenea pistă și, cu siguranță, ar aduce plusvaloare întregului județ.

Proiectul are deja sute de susţinători în rândul buzoienilor, da şi în rândul iu­bitorilor de karting din alte oraşe. Motivul, cu toții îşi doresc cu toţii cât mai multe piste pe care să poată rula cu kartul şi să participe la diferite etape ale competițiilor naţionale.

Inițiativa tânărului profesor de karting poate fi semnată AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button