Știrile zilei

Unitate medicală modernă, dată în folosință în primăvară, în municipiul Buzău

Beneficarul lucrării, Consiliul Județean Buzău, prin Spitalul Județean de Urgență.

Este finalizată în proporție de sută la sută, iar aparatura și mobilierul au fost deja achiziționate, însă inaugurarea va avea loc abia în primăvară. Motivul –  e nevoie de timp pentru obținerea tuturor avizelor necesare funcționării Unității de Primiri Urgențe în noul corp de clădire.

Lucrările la noua unitate medicală au început în octombrie 2021, și, potrivit contractului semnat cu constructorul, inaugurarea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 31 decembrie 2023. Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat însă că termenul s-a prelungit, din motive obiective.

Începem procedurile ca să luăm toate autorizațiile, aprobări de la ISU, ca să nu se întâmple absolut nimic. Vreau să asigur cetățenii și viitorii beneficiari că în această primăvară ea va fi pusă în funcțiune. Cu siguranță nu mai târziu de luna iulie, dar eu zic că în luna mai 2024.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste o mie de metri pătraţi (plus încă o mie de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare).

În viitorul sediu al UPU Buzău va funcționa și Unitatea de Primiri Urgențe – Pediatrie.

Valoarea totală a investiției depășește 25 de milioane lei, bani europeni dar, mai mult de jumătate, fonduri din bugetul județului Buzău. După inaugurare, va fi cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din această parte a țării, spune constructorul.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!