Știrile zilei

Unsprezece copii, dispăruți dintr-un centru de plasament din Buzău!

Polițiștii din Buzău au fost în alertă duminică seară, după ce un apel la 112 anunța dispariția a unsprezece copii din centrul de plasament al DGASPC de la Beceni. După ore întregi de căutări, cei unsprezece au fost găsiți.

Nicio mașină nu a trecut necontrolată duminică seară pe drumurile de pe valea Slănicului. Polițiștii au instituit filtre și au scotocit zona, în căutarea a unsprezece copii și adolescenți dispăruți din centrul de plasament de la Beceni.

Totul a pornit după ce un supraveghetor le-ar fi luat telefoanele copiilor. Nemulțumiți de pedeapsa primită, cei unsprezece au decis să se răzbune și să părăsească centrul de plasament. Copiii au dispărut ziua-n amiaza mare chiar de sub nasul personalului supraveghetor, însă lipsa lor a fost constatată abia seara, când cei unsprezece nu au fost prezenți la apel.

Imediat s-a dat alarma, poliția punând în mișcare un întreg dispozitiv de căutare a celor dispăruți. Au fost verificate toate mașinile aflate în tranzit, clădirile părăsite și alte zone frecventate de adolescenți.

Într-un târziu, unul dintre minorii dispăruți s-ar fi întors de bunăvoie în centru și le-ar fi spus angajaților DGASPC unde se află colegii săi. Câteva minute mai târziu, toți copiii au fost găsiți vii și nevătămați într-o pădure din apropiere.

Cazul a ajuns în atenția mai marilor DGASPC, dar și a Inspectoratului General al Poliției Române. Într-o intervenție la România TV, șeful IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, a vorbit despre cazul Beceni:

„De exemplu aseara, la Buzau, dintr-un centru de plasament au plecat 11 minori fiindca s-au suparat pe pedagog ca le-a luat telefonul. I-am cautat pe toti 11 si i-am gasit. Deci la toti facem masurile necesare”, a declarat Vasilescu, luni, la Romania TV.” a spus șeful Poliției Române.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close