Administrație

VIDEO: Controale la Avicola, Ursus și Compania de Apă, pentru identificarea sursei mirosului pestilențial din Buzău

La începutul săptămânii trecute, două comisii mixte au fost constituite prin Ordin al Prefectului, pentru a depista sursa mirosului pestilențial din municipiu.* Două societăți au împrăștiat dejecții animaliere, pentru a fertiliza terenuri agricole, la 10-20 km de Buzău. * N-au scăpat de controale nici Avicola, Ursus și Compania de Apă. * Vineri, subprefectul Sorin Gheorghe a organizat o conferință de presă, pentru a face publice rezultatele verificărilor. *Carmen Ichim
Anchetă fără rezultat în cazul mirosului urât care se așternuse peste Buzău săptămâna trecută. Garda de Mediu a efectuat verificări la sânge la mai multe societăți comerciale, însă fără a se identifica vinovatul. De controalele celor de la Mediu n-au scăpat nici Avicola,- care are la Verguleasa și o stație de biogaz –, Ursus și Compania de Apă. Potivit buletinelor de analize remise, societățile ar fi în regulă.
Șefa Gărzii de Mediu a mai precizat că inspectorii au luat la verificat toate fermele din vecinătatea Buzăului, mai ales că mirosul pestilențial părea a fi de origine animală. Rezultatele anchetei au arătat că două ferme au împrăştiat cantităţi de dejecţii animale, dar tocmai în zona Verguleasa – Gălbinași – Cilibia. Chiar și așa, ele nu pot fi sancționate, deoarece operațiunile s-au realizat conform planurilor de fertilizare.
În încheiere, comisarul-șef Carmen Ichim a precizat că instituția pe care o reprezintă va aplica amenda maximă celor care nu respectă legislația în domeniul mediului. Ca primă măsură după controale, șefa de la Mediu a solicitat Companiei de Apă să curețe rețeaua de canalizare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: