Știrile zilei

VIDEO: Peroanele din Gara Buzău, adevărate tranșee / Iată ce trebuie să îndure călătorii în fiecare zi

Reporter Buzoian a mers în Gara Buzău, acolo unde mii de oameni sunt nevoiți să facă slalom printre craterele din asfalt, să-și riște viața traversând pe la capetele peroanelor și să aștepte trenul pe niște bănci insalubre.

Problema gării vechi de 143 de ani, în care ajung zilnic zeci de trenuri, trenează de ani buni, însă nimănui nu pare să-i pese de asta. Ce a mai rămas din asfaltul peroanelor face deplasarea călătorilor imposibilă. Imaginea dezolantă de la suprafață se continuă în pasajul subteran, acolo unde puțini se aventurează să intre.

De notat faptul că responsabilitatea reabilitării spațiilor de aici nu cade în sarcina Primăriei, gara aflându-se în proprietatea Regionalei CFR Galați. În urmă cu mai bine de o lună, o studentă din Berca a inițiat o petiție pentru responasbilizarea decidenților în ceea ce privește starea gării. Un demers similar, dar în Parlament, a avut recent și deputatul Cezar Preda, care a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Dan Marian Cos­tescu.

„Supun atenției dumneavoastră o situație care nu mai suportă amânare. Gara Buzău, cu o vechime de 143 de ani, este principala stație feroviară care deservește orașul, fiind în administrarea Regionalei de Căi Ferate Galați. Din păcate, stadiul avansat de degradare în care aceasta se găsește azi, ne face să credem că astăzi, la Buzău, nu ne aflăm în secolul XXI.

   Imaginea dezolantă a Gării, res­pectiv a pasajului subteran pietonal existent, este una nedemnă de unmunicipiu reședință de ju­deț, localnicilor le provoacă frustrare, iar turiștilor o impresie urâtă. Accesul la peroane se face suprate­ran, pe la capetele peronului, sau prin pasajul ce traversează lățimea gării, dar care este foarte puțin folosit, datorită stării de degradare în care se află, precum și a absenței iluminatului. Mai mult, dacă ai ales să călătorești cu un mijloc de transport pe șine, îți trebuie o bună con­diție fizică, din cauza diferenței de nivel între ușile trenului și peron. Iar ca să cobori, îți trebuie și mai ma­re atenție. Un singur pas greșit ar putea afecta integritatea fizică a călătorilor.”, a scris deputatul în întrebarea depusă la Camera Deputaților.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button