Administrație

VIDEO: Primarul din Buzău care și-a ridicat comuna la rang de oraș

Clipul care arată cât de mult s-a schimbat Berca în ultimii patru ani

Despre tânărul primar din Berca, Ionel Dobrița, se pot spune multe cuvinte, însă faptele sale vorbesc mai lămurit decât orice frază meșteșugită. Cu o rată de atragere a fondurilor extrabugetare care l-ar face invidios și pe primarul unui oraș, edilul Dobrița și echipa sa din Primărie au reușit să redea comunei Berca statutul pe care îl merită între localitățile de pe Valea Buzălui.

Cine a spus că în mediul rural nu se poate face performanță administrativă nu a auzit încă despre comuna Berca. În ultimii patru ani, comuna de pe Valea Buzăului a fost supusă unui proces de transformare de când primar este inginerul Ionel Dobriţa. Calculele pentru reformele administrative le-a asimilat de pe vremea când era viceprimarul comunei, iar acum, când face echipă cu vicele Denis Ionescu, planul de relansarea a comunei Berca merge strună. În fapt, fiecare exerciţiu pe hârtie este aplicat pentru oameni şi nevoile lor.

Prima ştampilă a fost pusă pe proiectul de modernizare a reţelei de alimentare cu apă potabilă, pentru extinderea reţelei de canalizare, necesare localităţii de reşedinţă, investiţia susţinută de Ministerul Dezvoltării fiind în valoare de 10,35 de miliarde de lei vechi. Renovarea, modernizarea şi dotarea Casei de Cultură Berca, un proiect european, a fost aplicat pentru o finanţare de 2,72 miliarde de lei vechi.

Lucrările pentru reabilitarea Liceului Tehnologic, în valoare de 1,7 miliarde de lei, fac obiectul unui proiect european pentru care a fost semnat contractul. Modernizarea iluminatului public s-a realizat printr-un contract finanţat de Guvernul României, în valoare de 4 miliarde de lei vechi. Între timp, un proiect european a fost finalizat, fiind vorba despre asfaltarea drumului din Lunca Berca, finanţare obţinută prin GAL „Colinele Buzăului”, în valoare de 7,5 miliarde de lei vechi.

Compania Naţională de Investiţii a început lucrările la o sală de sport şcolar în Berca, investiţia fiind de 3,4 miliarde de lei vechi. În paralel, administraţia locală a finalizat proiectul de implementare a unui sistem WIFI gratuit, cu finanţare europeană.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Cu investitiile astea s-a laudat si acum 2 ani de zile.
    Intrebati-l data viitoare de ce nu a accesat niciun leut finantare nerambursabila de afara pe POR 2007 – 2013 si 2014 – 2020, asa cum au facut multe comune si orasele buzoiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button