AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO: Ședință cu polemici și acuzații de incompetență în Consiliul Local Municipal

Miercuri dimineață, la Palatul Comunal a avut loc ședința extraordinară pentru aprobarea intrării în insolvență a Prestcom Serv și constituirea Consiliului de Administrație al S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” Buzău. Întâlnirea, la care a participat personal numeros al firmei vizate de insolvență, a fost un bun prilej pentru polemici și acuzații de incompetență din partea primarului Constantin Toma la adresa directorului Constantin Crețu.

Angajații S.C. Prestcom Serv au venit în număr mare la ședință, speriați de gândul că locul lor de muncă ar putea dispărea odată cu procedura insolvenței. Președintele ședinței, consilierul local Sorin Lazăr, a explicat că insolvența este o etapă firească pentru acest moment, în care firma are datorii foarte mari, și nu trebuie confundată nicidecum cu falimentul. Ideea a fost reiterată și de primarul Constantin Toma și de consilierul său pe probleme de administrație, Sebastian Radu, care au arătat că insolvența ar fi singura șansă ca societatea să poată rămâne în viață. Edilul șef i-a mai sfătuit pe angajați să revină în activitate, după ce aceștia au refuzat să mai meargă la serviciu.

În cadrul ședinței de astăzi s-a putut observa că angajații societății controlate de Consiliul Local sunt împărțiți, unii dintre aceștia fiind împotriva actualei conduceri, formate din directorul Constantin Crețu și președintele Consiliului de Administrație, medicul veterinar Dănuț Păle. Directorului i se reproșează management defectuos și faptul că a încasat venituri foarte mari în raport cu realizările firmei.

În cadrul discuțiilor pe marginea proiectului de hotărâre au avut loc schimburi de replici acide între consilierii locali și conducerea Prestcom. Primarul Constantin Toma a acuzat conducerea firmei de incompetență, pentru că nu a reușit să asigure o strategie optimă de management.

După ce proiectul de hotărâre de intrare în insolvență a fost aprobat, documentele vor ajunge la instanță, acolo unde va fi desemnat un administrator judiciar și va fi analizat un plan de reorganizare. Firma va putea desfășura în continuare lucrări, însă nu va mai avea aceeași conducere și nu va mai primi nici măcar o lucrare din partea Primăriei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button