AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO/FOTO: A fost inaugurată noua Judecătorie de la Galleria Mall

Noua Judecătorie a fost inaugurată miercuri, la prânz, în prezența secretarului de stat în Ministerul Justiției, Alin Antochi, a mai multor magistrați buzoieni și ploieșteni și a oficialităților locale. * Pri­ma şedinţă de judecată în noul sediu este programată miercuri, chiar în prima zi lucrătoare a lunii decembrie.* Șefii din justiție sunt mulțumiți de condițiile moderne disponibile aici. *
Amenajarea spaţiului care are o suprafaţă totală de 2.200  mp a costat circa 420.000 de euro. O premieră o constituie sistemul de afişaj Judecatoriaelectronic care asigură, prin intermediul a 8 monitoare şi a unui panou cu touchscreen, acces la informaţiile referitoare la programarea şedinţelor de judecată.
Noua judecătorie are patru săli de şedinţe publice şi alte patru destinate şedinţelor din camera de consiliu. Arhiva şi registratura se află la parter, în timp ce birourile judecătorilor şi ale celorlalţi angajaţi sunt la etaj. Sălile de judecată sunt prevăzute cu trei uşi distincte: una pentru magistraţi, cealaltă pentru justiţiabili şi o a treia pentru arestaţii care ajung direct în boxă. Accesul acestora din urmă, în incintă, se face pe o intrare prevăzută cu porţi automatizate care permit separarea şi securizarea optimă a spaţiului în care persoanele aflate în arest sunt conduse către sălile de judecată. Pe acest traseu, nu există nici un contact vizual al arestaţilor cu persoane din rândul personalului Judecătoriei, justiţiabililor sau altor persoane (rude, cunoştinţe, jurnalişti), ceea ce răspunde întocmai reglementărilor actuale privind securitatea, dar şi drepturile persoanelor aflate în stare de arest.
Toate încăperile din noul sediu al Judecătoriei Buzău au sisteme proprii de climatizare care asigură  temperaturi controlate atât în sezonul cald, cât şi în cel rece. Spaţiile în care funcţionează Judecătoria Buzău şi Galleria Mall Buzău nu au nici o cale de comunicare, accesul în cele două fiind separat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: