Știrile zilei

„Vizită” la un bărbat din Mărăcineni, care se lăuda că are o grenadă pe șifonier

Descoperire…explozivă! Un bărbat din Mărăcineni, care se lăuda că are acasă o grenadă, a fost săltat de polițiștii buzoieni în urma unei percheziții domiciliare.

Totul a început în momentul în care bărbatul de 31 de ani a început să se laude la vecini și cunoscuți că are în dotare o grenadă cu care, dacă vrea, poate provoca o deflagrație de proporții.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au intrat pe fir, iar astăzi au descins la locuința individului. A fost adus inclusiv un câine folosit în operațiunile de detectare-semnalare a explozibililor:

 ”Cu ocazia efectuării perchezițiilor, a fost identificată o grenadă defensivă (de exercițiu) care avea atașat de corpul grenadei un capac (în locul focosului) de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint.

Grenada a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

La activități a fost folosit și câinele de detectare-semnalare explozibili, de asemenea din cadrul structurii anterior menționate.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 31 de ani, din Mărăcineni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materiilor explozive”, faptă prevăzută și pedepsita de art. 346, alin. 1 din Codul Penal. ”, precizează IPJ Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button