AnunțuriȘtirile zilei

Zăpada a îmbrăcat totul în alb! | Iată cum se circulă în Buzău (GALERIE FOTO)

Nu se poate spune că am fost luați prin surprindere, având în vedere că ne aflăm la jumătatea lunii ianuarie, iar buzoienii nu au văzut iarna aceasta un fulg. Totuși, zăpada căzută azi-noapte a îmbrăcat totul în alb, iar utilajele de deszăpezire și-au intrat serios în drepturi.

La primele ore ale dimineții, un strat de zăpadă se așternuse peste întreg municipiul Buzău. Utilajele de deszăpezire aparținând RER Sud au început să împrăștie material antiderapant pe principalele artere ale orașului, pe lângă nisip fiind folosită și sare.

În zori, marile bulevarde erau deja curățate, la operațiune „participând” și autoturismele care au frământat zăpada rămasă. Străzile secundare și aleile din cartiere, acolo unde mașinile de deszăpezire nu au acces, poartă încă haina albă, care nu va rămâne însă mult timp. Temperaturile în creștere deja încep să topească stratul subțire de zăpadă.

Trotuarele au început să fie și ele curățate de măturătorii stradali ai RER. Cutiile de aprovizionare cu nisip sunt prezente în stațiile de autobuz, iar circulația se desfășoară normal, nicio cale de acces nefiind blocată.

Bunicii care așteptau prima zăpadă pentru a-și plimba copiii cu sania mai au o variantă. Parcul Crâng arată ca-n poveste, stratul de zăpadă fiind intact, grație faptului că mașinile nu au voie să circule pe aici.

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close