Știrile zilei

Zburase, de curând, la Mărăcineni

Unul dintre cei mai cunoscuți piloți români de elicoptere a murit, sâmbătă dimineață, în urma unui grav accident de circulație produs la Mizil, aproape de limita cu județul Buzău.

Comandorul era originar din Sibiu, dar locuia în București. Ieri se îndrepta spre Buzău, de unde urma să își ia un coleg, pentru ca ulterior să meargă împreună la Piatra Neamț, la înmormântarea unui fost camarad.

Valer Novac era considerat ”regele elicopteriștilor” din România și a murit în urma unui tragic accident de circulație. Potrivit unor apropiați, comandorul Novac se afla la volanul mașinii personale, iar la un moment dat, un cal lăsat nesupravegheat a sărit în fața autoturismului. În urma impactului, Novac a murit pe loc.

Pe pagina sa da Facebook curg acum mesajele de condoleanțe. Cei care l-au cunoscut și apreciat au scris celebrul mesaj ”Drum lin în escadrila îngerilor!..”.

„În jurul orei 06:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 1B – Mizil, un autoturism se află în afara părții carosabile și prezintă avarii. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat de 63 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1B, din direcția Mizil către Buzău, nu ar mai fi putut evita impactul cu o cabalină, posibil lăsată nesupravegheată, care a pătruns pe sensul său de mers, intrând în coliziune frontală. Ulterior autoturismul a părăsit partea carosabilă oprindu-se pe un teren agricol. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 63 de ani, care se afla la volanul autoturismului” a anunțat ulterior IPJ Prahova.

Valer Novac a studiat la Școala Militară de Aviație, după care a devenit pilot de elicoptere. În ultimii ani s-a specializat pe elicopterele civile, ajungând un as al manșei. ”Pilota în aviația utilitară. Îi plăcea foarte mult să zboare, să îi ajute pe fermieri să obțină recolte cât mai mari”, spune un apropiat, care l-a cunoscut foarte bine.

Printre ultimele sale zboruri utilitare se numără cel de acum două luni, de la Mărăcineni, atunci când a survolat cerul alături de primarul comunei, Constantin Dumitru, împrăștiind insecticid deasupra localității. (VIDEO, aici.)

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: