Știrile zilei

Zebră cu LEDURI | Iată unde va apărea prima în Buzău

Primăria Buzău se află în căutarea celui mai eficient model de trecere de pietoni, pe care să îl extindă în tot orașul. Experimentele – unele mai reușite, altele, mai puțin – au început la Poarta Crângului, acolo unde pe„zebre”  s-au montat semafoare dotate cu senzori de trafic, ulterior dovedite eficiente.

În prezent, edilii fac demersuri pentru realizarea primei treceri de pietoni cu leduri. Aceasta va fi amenajată în zona Penny Market de pe Aleea Sporturilor, urmând să fie gata spre sfârşitul săptămânii.

O astfel de trecere pentru pietoni va fi amenajată chiar în dreptul Penny Market de pe Aleea Sporturilor. Vom folosi lămpi foarte puternice, de 150 de wați, care să asigure o vizibilitate optimă pe timpul nopții în zona trecerii de pietoni. Lămpile se vor aprinde seara, odată cu iluminatul stradal, iar pe treceri se va vedea ca ziua. (…) Intenționăm să extindem proiectul la nivelul întregului municipiu.”, a declarat directorul Urbis-Serv, Silviu Nicoară.

Cu această ocazie, vor fi desfiinţate celelalte două treceri de pietoni existente, aflate la o distanţă de 50-60 de metri una de cealaltă.

De menționat faptul că pe trecerea de pietoni în cauză s-au produs nenumărate accidente rutiere soldate cu victime din cauza lipsei vizibilității. Ultimul accident s-a produs în iarnă, atunci când o adolescentă a fost spulberată pe în timp ce traversa regulamentar de un șofer care nu a oprit în dreptul trecerii de pietoni.

Vremea bună de astăzi le-a dat încredere drumarilor de la Urbis că pot asfalta şi celălat sens de mers aflat în pregătire, urmând ca, imediat, să se treacă la ultimul tronson, până în Sala Sporturilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5