Știrile zilei

Județul Buzău s-a înfrățit cu municipiul Chișinău. Marcel Ciolacu, prezent la eveniment

După ce a dezvoltat relații de cooperare cu raioanele Soroca și Dubăsari din Republica Moldova, Consiliul Județean Buzău a încheiat un acord de înfrățire cu municipiul Chișinău și cu Sectorul Botanica al capitalei Moldovei.

Zi istorică, astăzi, la Consiliul Județean Buzău, acolo unde a fost aprobat acordul de cooperare dintre județul Buzău și Municipiul Chișinău, respectiv între Județul Buzău din România și Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău.

În jurul orei 10:00, primarul Chișinăului, Ion Ceban, și echipa sa de peste Prut au fost primiți de președintele Consiliului Județean cu pâine și sare în fața instituției.

La ședința festivă de astăzi a participat și președintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat speră că acest acord se va materializa, cât de curând, prin numeroase acțiuni în comun, atât în județul Buzău, cât și la Chișinău.

Primarul socialist al Chișinăului, Ion Ceban, speră ca acest parteneriat să fie benefic atât pentru locuitorii Capitalei Moldovei, cât și pentru buzoieni. Primul eveniment în comun va avea loc în septembrie, atunci când în județul Buzău se vor sărbători „Zilele Chișinăului”.

Sectorul Botanica este unul din cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, situat în zona sud-est a municipiului, având o populație estimată la 220.000 locuitori. Acest sector este condus de Diana Guba, cea care ocupă această funcție din luna noiembrie, anul trecut.

Iată cum arată Acordul de înfrățire dintre cele două entități administrative:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: