Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

19 pacienți au plecat din spital: „Să sperăm că vor sta izolați”

Apar primele efecte după ce Curtea Constituțională a României decis că internarea obligatorie a persoanelor cu boli transmisibile nu poate fi impusă prin ordin de ministru.

Începând de vineri, atunci când a apărut motivarea deciziei CCR, și până luni, 6 iulie 2020, nu mai puțin de 19 pacienți internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat au fost externați.

Potrivit Șansa News,  cei 19 pacienți erau asimptomatici și au cerut să fie lăsați să plece acasă tocmai bazându-se pe decizia CCR. Ei au declarat pe propria răspundere că vor sta izolați de restul familiei.

Mulți dintre pacienți sunt tineri și au ales să plece după doar câteva zile de internare, unii chiar și 5 zile, fără să aibă certitudinea că nu mai sunt purtători ai virusului și că nu riscă să-i îmbolnăvească pe cei din jur.

“Sunt pacienți tineri, activi, mulți care lucrează. Au declarat pe propria răspundere că vor sta izolați, sperăm să respecte acest lucru. Nu ar trebui să intre în colectivitate pentru că riscurile sunt enorme, și pentru bolnavi, și pentru cei din jurul lor. Din experiență am constatat că evoluția stării de sănătate a bolnavilor poate fi imprevizibilă, pot apărea schimbări de la o zi la alta. Am avut pacienți în cazul cărora starea s-a modificat și la 5 sau la 7 zile de la debutul bolii, de la primul test pozitiv.”, a declarat medicul Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Acum, medicii de aici se așteaptă la o avalanșă de îmbolnăviri după aceste zile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: