Economic

2021, anul austerității | Toma: „Nu va fi capitol fără reducere de costuri!”

După patru ani în care Buzăul s-a scăldat în bani, vine austeritatea. Primarul Toma are o viziune extrem de pesimistă asupra anului financiar care începe, iar primele tăieri au fost deja anunțate.

Anunțul despre anul auster care urmează au fost făcute de primarul Buzăului la emisiunea Focus News de la Focus TV. Edilul a anunțat că, potrivit previziunilor întocmite, bugetul de anul acesta al municipiului Buzău va înregistra un deficit de circa 6 milioane de euro.

Cum banii încasați la buget vor fi mai puțini, primele măsuri au fost deja anunțate:

Va fi austeritate. Sfârșitul de an, sau partea a doua a anului trecut, și începutul acestui an sunt foarte proaste din punct de vedere al încasărilor. Și acest lucru va lăsa urmări în dezvoltarea Buzăului. Bineînțeles, forțăm cât mai multe fonduri europene astfel încât să ne ducem la maximum cu proiectele pe care le avem deja în derulare: străzi, regenerare de spații urbane, anveloparea blocurilor. Bineînțeles că, în această perioadă, încercăm să micșorăm cât putem costurile atât în interiorul Primăriei Buzău cât și la firmele la care Consiliul Local Municipal Buzău este acționar. Ideea este că ne întindem cât ne este plapuma, circa 6 milioane de euro la scenariile pe care le-am făcut pentru bugetul de anul acesta, pentru că estimăm să încasăm mult mai puțin față de anii trecuți.”

  • Lucrări încetinite sau chiar oprite.

Întrebat de moderatorul emisiunii despre consecințele nefaste ale sărăcirii bugetului public, edilul Toma a precizat că primul efect va fi încetinirea ritmului de lucru pe șantierele de asfaltare, refacere de trotuare și amenajare de parcări.

” E foarte complicat,  încercăm să reducem costurile astfel încat sa trecem peste acest an, an de supraviețuire, sper  să nu oprim investițiile pentru că aveam si anii trecuți și  10-15 șantiere, acum avem în vedere șantierele care sunt finanțate si finanțabile din fonduri europene și sper să le ducem la capăt și și le vom duce. Vom avea probabil necazuri cu realizarea în forță a unor lucruri: asfaltarea de străzi, de facere a trotuarelor și a parcărilor pentru că solicitările sunt foarte mari”., a mai spus primarul Toma.

Printre domeniile care vor avea de suferit se numără cultura și sportul: Sala fostului cinematograf Dacia va trebui să mai aștepte, iar ramurile sportive ale SCM vor avea parte de tăieri și recalculări: „Nu va fi capitol de cheltuială fără a fi și reduceri de costuri”, a mai spus Toma.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button