Utile

3 SOLUTII facile pentru satisfacerea nevoii de angajati temporari

Angajatii reprezinta coloana vertebrala a oricarei afaceri, acestia realizand o gama variata de munci, de la cele manuale, necalificate, pana la cele supraspecializate. De regula, firmele au un necesar de angajati pe care il pot prevedea in viitor, dar, uneori, apar situatii in care, pentru anumite perioade de timp, este obligatorie prezenta unui numar suplimentar de lucratori. Acestia pot fi gasiti prin diverse metode, iar munca lor este reglementata de legile statului roman. 

Cel mai adesea, nevoia de angajati de acest fel apare in perioadele de varf ale activitatii economice, ca de exemplu sezonul estival in afacerile turistice sau perioada recoltarii in domeniul agriculturii, cand zilierii ar putea reprezenta solutia perfecta. Pot aparea, insa, si alte imprejurari, cum ar fi o comanda noua care trebuie realizata urgent, intrarea unor angajati in concediu medical sau de maternitate sau chiar realizarea unei lucrari intr-o localitate aflata la mare distanta de sediul central. In toate aceste situatii, nu este rentabila angajarea unor persoane cu contract de munca pe perioada nedeterminata, deoarece prezenta lor nu va fi necesara mult timp. 

Iata 3 solutii pentru a satisface nevoia de angajati temporari!

  1. Leasingul de personal este o solutie nou aparuta in Romania si este reprezentata de inchirierea fortei de munca pentru un anumit timp, prin intermediul unei companii de resurse umane. Prin apelarea la leasingul de personal, angajatorul gaseste foarte rapid angajati calificati, pe care ii poate folosi exact atat cat are nevoie si in locul in care acestia sunt necesari. 

Cei interesati de o astfel de solutie pot accesa site-ul Humansource.ro, unde gasesc toate amanuntele si informatiile necesare pentru rezolvarea unei situatii nedorite. Avantajele apelarii la leasingul de personal sunt multiple. Managerii nu trebuie sa piarda timp cu gasirea oamenilor potriviti, iar toate documentele cu privire la salarii, concedii si asigurari sociale raman in grija firmei de resurse umane;

  1. Angajatii zilieri reprezinta o alta solutie si sunt folositi in special in muncile fara calificare sau cu o calificare redusa. Cei mai multi zilieri sunt angajati in domeniul agriculturii sau al constructiilor si sunt preferati, deoarece pot fi folositi doar in acele zile in care prezenta lor este necesara. Un neajuns este faptul ca zilierii nu sunt disponibili non-stop, putand aparea situatii in care nu pot fi gasiti, iar recoltele nu pot fi adapostite. 

Oamenii de afaceri care vor sa apeleze la angajarea zilierilor trebuie sa stie ca munca lor este reglementata de o lege speciala, ca trebuie sa plateasca impozit pe venit si asigurari sociale la pensii si ca nu au voie sa angajeze mai mult de 90 de zile cumulate intr-un an calendaristic aceeasi persoana;

  1. Contractele de colaborare cu persoane fizice autorizate sunt preferate de unii angajatori, mai ales cand munca poate fi facuta de acasa. Aceste contracte au caracter ocazional, singura obligatie a angajatorului fiind sa plateasca impozitul pe venit pentru suma castigata de angajatii temporari. Un alt avantaj al colaborarii este ca aceste contracte nu sunt limitate ca numar, nu prevad o durata minima de munca si nici nu trebuie sa fie trecute in registrul de evidenta a salariilor. 

In concluzie, oamenii de afaceri care se lovesc de nevoia de personal suplimentar trebuie sa stie ca exista solutii la problemele lor si ca nu trebuie sa piarda timp pretios pentru selectarea de personal. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button