Știrile zilei

50.000 de euro din proxenetism | Un buzoian a fost reținut

Ieri, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore un buzoian cercetat pentru proxenetism.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, mai mulți polițiști aparținând diferitelor structuri din IPJ au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la imobile utilizate de către un buzoian de 33 de ani, bănuit de proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, buzoianul ar fi determinat două tinere, de 23 de ani, din Buzău şi Galaţi, să practice prostituția, în ţări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.

Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 50.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor şi două permise de conducere, ce ar fi fost eliberate de autorităţi străine, dar care prezintă indicii că ar fi false.

Față de buzoian a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat unităţii de parchet cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, ambele din cadrul Poliției Române.

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button