Știrile zilei

A fost identificat tânărul care a abandonat bicicleta în cartierul Dorobanți

Un tânăr din Buzău ar urma să suporte costurile de reparație a unei biciclete a municipalității, după ce a abandonat echipamentul în fața unui bloc din Dorobanți, provocându-i avarii. Bărbatul locuiește în Micro III și a fi închiriat bicicleta prin aplicația Nextbike.

Azi-dimineață, tânărul a închiriat bicicleta dintr-o stație Buzău Velocity, situată în cartierul Micro III. S-a deplasat cu ea prin oraș, iar când a ajuns în dreptul blocului J9 din cartierul Dorobanți, a trântit-o la pământ și și-a văzut de drum.

Fotografia cu bicicleta abandonată a ajuns în mediul online, iar primăria a trimis la fața locului firma care se ocupă de mentenanță. Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, echipamentul a fost avariat, probabil în momentul în care utilizatorul a abandonat-o pe trotuar.

În baza rezervării făcute în aplicația Next bike, în care a fost înregistrat și cardul beneficiarului, administratorii sistemului au putut identifica rapid persoane care a închiriat bicicleta. Acum, aceasta ar putea fi trasă la răspundere pentru daunele produse:

„După situația semnalată în mediul on-line, pentru că noi avem un grup cu reprezentanții firmei care se ocupă de mentenanță, imediat, bicicleta a fost identificată. Ea va fi recuperată și reprezentanții firmei vor constata dacă s-au produs ceva pagube la acea bicicletă.

Bineînțeles, în sistem avem toate datele persoanei care a închiriat-o, inclusiv datele bancare, număr de telefon, absolut toate datele de identificare și dacă s- au produs pagube, el va fi nevoit să le achite”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu, conform Buzău Online.

Azi-dimineață, municipalitatea buzoiană a organizat o conferință de presă în fața Palatului Comunal, pentru a anunța finalizarea proiectului „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor -Buzau Velocity”. Încă de ieri, buzoienii pot închiria o bicicletă contra sumei de 1 leu pentru 30 de minute.

Sistemul conţine 49 de staţii de închiriere ce au arondate 452 de biciclete inteligente, 16 triciclete pentru persoanele cu dizabilităţi şi 15 triciclete pentru persoanele vârstnice.

 • Trei moduri în care puteți închiria bicicletele.

Închirierea echipamentului se va face pe una dintre următoarele căi:

 • în baza unui card emis de Municipiul Buzău; persoanele cu vârsta sub 18 ani pot obţine cardul doar cu acordul unui părinte/tutore;
 • prin intermediul aplicaţiei mobile nextbike, prin intermediul terminalului (dacă utilizatorul este înregistrat în aplicaţia nextbike);
 • la automatele din stațiile Velocity.

„Tariful de închiriere este de 1 leu/30 minute. Bicicletele și tricicletele nu se pot închiria de către minori sub 14 ani, pentru transportul de alţi pasageri, de substanţe inflamabile, explozive, toxice, de persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, de către persoane cu greutatea de peste 120 kg”, prevede regulamentul de închiriere al bicicletelor Velocity aprobat de Consiliul Local Municipal.

Regulamentul de închiriere al bicicletelor inteligente impune şi un set de sancţiuni similare celor din Codul Rutier. În situaţia în care utilizatorii comit anumite abateri, dreptul de a mai închiria bicicletele poate fi suspendat pe o perioadă cuprinsă între 90 şi 180 de zile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

 1. Ba ia stai asa ca acum am vazut : persoanele cu greutate mai mare de 120 de kg nu pot inchiria bicicletele pentru ca…de ce?
  Persoanele cu greutate de peste 120 de kg sunt scutite de la plata taxelor si impozitelor locale?
  Toma-faliment este primarului municipiului Buzau „Oras Deschis FARA GRASI” ?
  Grasii sunt dizgratiosi, au ciunga in par, sunt mai fraieri de fel sau ce alt motiv ii poate face indezirabili pe biciclete?
  Oare bicicletele au sarcina utila de maxim 120 de kg? Dar cine e prostul care le-a vrut asa? Acel prost uraste cumva grasii?
  Aceste intrebari ar trebui adresate primarului Toma-faliment cand face o conferinta de presa sau cand se mai duce sa abereze pe la televiziunile locale.
  Are careva curaj sa-l intrebe pe incompetent lucrurile astea?

  Sa nu uit : toma, ba baiatule, ne trebuie LOCURI DE PARCARE, ne trebuie SOSELE ASFALTATE, ne trebuie AER FARA PRAF, ne trebuie APA IEFTINA, nu biciclete, parcuri, statii intermodalo-rahat si alte prostii de-astea!

 2. dragi tovarăși ești de o nesimțire și o mârlănie crasa ,nu meriți atenție ba tovarășe, care nu ai făcut nimic în viata ci ai mâncat cu wola deliciosul produs turcesc

 3. Hahaha, tu esti prostul care a comandat bicicletele cu sarcina utila de 120 kg maxim, asa-i? Neinteligentule, sa stii ca exista si biciclete cu sarcina utila de 150 de kg . Data viitoare sa tii minte!
  Nu e ciudat cum toti (ok, generalizarea nu e buna, majoritatea ar fi un cuvant mai potrivit) simpatizantii primarului-faliment sunt agramati si slab inzestrati intelectual?
  Totusi, pentru ca sunt un domn, iti raspund punctual : da, sunt extrem de nesimtit si marlan cu prostii si comunistii. Iar tu, tovarase, le bifezi pe amandoua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button