Știrile zilei

Activistul Robert Nițu, întâlnire explozivă cu samsarii de găini!

Robert Gabriel Nițu, activistul bătut de faţă cu poliţia în timp ce investiga ilegalităţile unor negustori de păsări vii, a avut parte de un episod similar din care nu au lipsit urmăririle, ameninţările şi loviturile cu piciorul în maşină. De data asta, a suferit avarii inclusiv o autospecială a poliţiei.

Zilele trecute, Robert Niţu și doi colaboratori de-ai săi a avut de-a face cu samsari prahoveni deranjaţi când încărcau păsări de la o fermă din Vaslui.  În clipul filmat de Niţu Robert apare colegul său, Geană Hary Florin, împreună cu şoferul luat în misiune de cei doi activişti civic. Sâmbătă, ei au mers în localitatea Banca din Vaslui, pe urmele unor samsari de păsări vii din Prahova, bănuiţi de activişti că ar săvârşi mai multe ilegalităţi, între care evaziune fiscală şi încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Ca să scape de agresori, cei trei bărbați s-au adăpostit într-o fermă, până când le-a sosit în sprijin un echipaj de poliţie. În timp ce maşina activiştilor trecea, escortată de autospeciala poliţiei, pe lângă dubele încărcate cu găini, mai mulţi bărbaţi au început să se agite şi să-i ameninţe pe cei trei intruşi care-i deranjaseră din activitate.   Unul dintre agresori le-a lovit maşina cu piciorul, iar altul a spart cu o piatră luneta maşinii de poliţie.

Robert Nițu nu se află la primul eveniment de acest gen. În luna iunie, trei indivizi din Cernătești au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări. Activistul Buzoian a reuşit să scape iniţial iar pe drum a cerut ajutorul poliţiei, prin apel la 112. Într-un final, după ce i-au îmbrâncit şi pe agenţii de poliţie, agresorii au fost încătuşaţi de mascaţi. Ei sunt cercetaţi în libertate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button