CORONAVIRUS

Acuzat de proxenetism / Calcan a scăpat de arestul preventiv

Ciprian Calcan, buzoianul de 34 de ani trimis vineri în arest preventiv pentru acuzații de ­pro­xenetism, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia aparține unui complet de la Tribunalul Buzău, instanță care a judecat contestația lui Calcan la arestarea preventivă.
,,Admite contestația formulată de inculpatul Calcan Ciprian Ionuț. Desființează încheierea de ședință nr.38/24.04.2015 pronunțată în dosarul nr.6742/200/2015 al Judecătoriei Buzău. Respinge ­pro­punerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău privind arestarea preventivă a inculpatului Calcan Ciprian Ionuț. În calcan-3baza art.227 al.2 C.pr.pen. cu referire la art.218 C.pr.pen., ia față de inculpatul Calcan Ciprian Ionuț măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 28.04.2015 până la data de 27.05.2015, perioadă în care inculpatul nu are voie să părăsească imobilul în care locuiește (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. În baza art.221 al.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, impune inculpatului respectarea următoarelor obligații: – să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; (…) În baza art.221 al.4 C.pr.pen., atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.221 al.5 C.pr.pen., pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul în care locuiește pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art.221 al.7 C.pr.pen., în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituția, organul sau autoritatea desemnată cu ­suprave­gherea sa și organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în fața căruia se află cauza. (…)”, se precizează în încheierea pe scurt a instanței. Inculpatul are interdicție să interacționeze cu cei 11 martori din dosar, cu familiile acestora, și cu partea vătămată.
Ionuț Ciprian Calcan, cunoscut în lumea interlopă din Buzău, ar fi dobândit însemnate foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției, pe teritoriul Belgiei și Elveției, de către o tânără din Vintilă Vodă, suma obținută fiind estimată la aproximativ 40.000 euro.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. La puscarie.Nu e prima prostituata pe care o trimite la ( EDIT ),sunt si altele(georgiana bruneta si mai e una blonda care cred ca la dat la politie).A plecat cu busu si si a luat pasat cc (acum 2 3 ani).Acest individ este foarte periculos.Intotdeauna umbla drogat si beat la volan,numai spun ca organizeaza lupte de caini ilegale sau chiar si lupte intre oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button