EconomicȘtirile zilei

Adio tichete de vacanță pentru bugetari

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat în mod oficial că în acest an nu vor fi emise noi vouchere de vacanță. Fostul premier a motivat că sunt valabile, în continuare, cele acordate anterior. Cu alte cuvinte, cine a primit anul trecut și nu le-a folosit poate merge cu ele în vacanță anul acesta, dar altele noi nu se vor mai da.

În cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a făcut o serie de declarații referitoare la măsurile bugetare ce vizează anul în curs:

„Rămân valabile voucherele de vacanță care au fost emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere de vacanță care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai anunțat că pensiile nu vor mai crește în acest an și că următoarea majorare este prevăzută la 1 ianuarie 2022, când va crește punctul de pensie. Ex-premierul a mai spus că sistemul de majorare a punctului de pensie în vară – toamna nu a fost bun pentru pensionar.

„Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Orban.

Ludovic Orban a precizat că nu s-a luat încă o decizie în coaliția de guvernare în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button