Știrile zilei

ALERTĂ! Meteorologii au emis cod portocaliu

Hidrologii au emis marți avertizări cod galben și portocaliu de inundaţii, valabile pe râuri din mare parte a țării. Printre ele se numără și râul Buzău.

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Avertizarea cod galben intră în vigoare marți la ora 12:00 și expiră miercuri la ora 20:00 și vizează râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea.

Inundațiile care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul marți ora 18:00 – miercuri ora 6:00, pe unele râuri mici.

Remintim că aseară, o rupere de nori a inundat străzi și curți din mai multe zone ale Buzăului, pompierii lucrând până noaptea târziu pentru a evacua apa.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: