Economie&BusinessȘtirile zilei

FOTO: Afaceriștii buzoieni și-au vărsat oful în cadrul întâlnirii cu ministrul Economiei. Răspunsul demnitarului român

Ministrul Economiei, social-democratul Mihai Tudose, a întreprins joi o vizită la Buzău, în cadrul căreia s-a întâlnit cu afaceriștii buzoieni și le-a ascultat nemulțumirile.Ministrul Mihai Tudose
În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sala „D. Filipescu” a Consiliului Județean Buzău, oamenii de afaceri locali și-au vărsat oful în fața ministrului care se ocupă de economiile țării. Pe rând, președintele Camerei de Comerț și Industrie afaceristul local Ionel Gagu, directorul Fermit Râmnicu Sărat, managerul Grup Romet Buzău și reprezentantul Agrana și-au expus nemulțumirile vizavi de fiscalitatea excesivă impusă de stat și de TVA, care reprezintă aproape un sfert din costul final al produselor:
„În primul rând, punctual, guvernele au mărit inputurile, iar asta a omorât toată industria și o omoară în continuare.(…) Vin cu o întrebare directă: De ce EON Gaz mi-a crescut taxa de distribuție cu 13% numai anul acesta? Ce justificare tehnico-economică e în spate? (…) De ce se plătește taxă de distribuție la GDF? Pentru ce acest 22%? De ce plătim gigacalorie și megawatt calculând puterea calorifică maximă? De ce, domnule ministru, mai plătim în plus o uriașă și colosală taxă de rezervare țeavă?”, a tunat cel din urmă.
În replică, ministrul Tudose a dat asigurări că România va aborda o strategie de protejare a economiei naționale și i-a invitat pe petenți să își formuleze în scris nemulțumirile. Cât privește industia buzoiană, șeful portofoliului de la Economie s-a arătat mulțumit de faptul că mediul de afaceri local este unul prietenos, iar investitorii sunt atrași și menținuți și prin concursul oferit de către administrația de la Palatul Comunal și cea de la Consiliul Județean.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close