EconomicȘtirile zileiUtile

Alege LED! | Un articol care îți arată cum să faci economie la energie

Oamenii folosesc iluminatul electric de mai bine de un secol, dar în ultimii ani tehnica iluminării parcă s-ar fi desprins de evoluție și ar fi trecut la revoluție. Totul a început cu apariția becurilor economice care aproape că au eliminat de pe piață becurile cu incandescență, lucru favorizat și de legislația europeană care a vizat stoparea de la comercializare a acestora și a culminat cu apariția becurilor LED, care au câștigat teren în ultimii ani. Tot mai prezente pe rafturile magazinelor, becurile  LED sunt promovate de magazinele de profil și devin tot mai accesibile.

  • Economii de 80% la energie

LED-urile reprezintă cea mai recentă revoluție în tehnologia iluminatului, permit o economisire de 80% a energiei și au o durată de viață operațională de douazeci de ori mai lungă decât becurile incandescente tradiționale. Becurile LED oferă o lumină direcţională însă, folosite în grupuri, dispozitivele ce folosesc LED-uri sunt o alternativă ce oferă o lumină de calitate mai bună şi consumă mult mai puţin decât becurile incandescente. Totodată, un alt  avantaj al becurilor cu tehnologie LED este că, spre deosebire de cele economice, ele se deschid instantaneu, nefiind nevoie de un timp până când să atingă nivelul maxim de luminozitate.

De ce aleg becul LED? AVANTAJELE CONSUMATORULUI

  • Durata mare de viață – becurile LED pot fi folosite de două ori mai mult, până la 50000 de ore, față de cele fluorescente și de peste 50 de ori mai mult față de cele incandescente.
  • Rezistență crescută – becurile LED sunt rezintente la șocuri și vibrații pentru că nu au filament precum cele incandescente.
  • Eficiență superioară – becurile LED produc o lumină mult mai puternică și mai apropiată de conceptul de lumina alba.
  • Tipul de lumină – becurile LED produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare ele avand o eficiență tare scăzută.(90% din energia electrică ce le străbate este transformată în căldură, și numai 10% este transformată în lumină.
  • Consumul redus de enegie – principalul avantaj al acestui tip de bec este consumul său scăzut, de 10-15 ori mai mic decât al unui bec incandescent, motiv pentru care becul LED se numără printre cele mai economice tipuri de becuri.
  • Folosește LED și contribui la bunăstarea mediului înconjurător

Dacă acum ceva timp pentru majoritatea potențialilor clienți exista o singură barieră în achiziționarea unui sistem de iluminat cu LED, si anume prețul pirerat, în ziua de azi ele au devenit accesibile pentru toată lumea. În plus, în timp, prin economisirea energiei, costurile puțin mai crescute față de celelalte tipuri de becuri existente pe piață se amortizează.

Lumina oferită de LED și modul de funcționare reprezintă un factor susținător al mediului înconjurător. Prin consumul redus de energie pe care îl înregistrezi folosind becul LED, poți contribui și tu la bunăstarea naturii. Dacă schimbi un bec din casă cu unul LED de 60 W, contribui la economisirea energiei necesare pentru televizarea a peste 200 de ore suplimentare de showuri TV. Și tu poți contribui cu reducerea a 7 miliarde de tone de gaze cu efect de seră dacă înlocuiești un bec obișnuit cu unul cu tehnologie LED, acest lucru fiind echivalent cu eliminarea emisiilor de la 648000 de autoturisme.

ALEGE LED! Faci economie la buget și contribui la bunăstarea mediului

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: