Știrile zilei

Ambasadorul Israelului în România, poză inedită pe un drum din Buzău

Ambasadorul statului Israel în România, David Saranga, a postat pe Facebook o fotografie inedită realizată pe un drum național din Buzău. Înaltul diplomat a fost impresionat de numele unei localități buzoiene sau, mai bine zis, de asemănarea izbitoare a acestuia cu numele său de familie.

David Saranga este un îndrăgostit iremediabil de plaiurile românești. Călătorește mult prin țară, este dornic să descopere locuri încărcate de istorie și să cunoască tradițiile, obiceiurile și cultura țării noastre.

Excelența Sa vorbește fluent trei limbi: ebraică, engleză și română, cea din urmă fiindu-i de mare folos în călătoriile sale prin țară. Aici și-a făcut mulți prieteni, pe care îi vizitează des. Unii dintre aceștia locuiesc la Buzău și au o afacere înfloritoare cu galleuri.

De curând, ambasadorul Israelului în România a trecut pe la Buzău, iar în urma vizitei sale s-au născut și câteva postări pe Facebook. Într-una dintre ele apare lângă un indicator de pe DN 1B, care arată că mai sunt de parcurs 3 kilometri până în localitatea Șarânga.

Probabil, ambasadorul Israelului a fost impresionat de faptul că, scrisă fără diacritice, denumirea localității din comuna Pietroasele este echivalentă cu numele său: SARANGA.

„Se va înființa un oraș în cinstea ta?”, au glumit prietenii virtuali ai ambasadorului.

David Saranga este un politician și diplomat israelian, care îndeplinește în prezent funcția de ambasador al Israelului în România. S-a născut pe 18 februarie 1964, la Tel Aviv, într-o familie de evrei comercianți. A făcut stagiul militar obligatoriu, de la 18 ani, până când a fost rănit în timpul unui exercițiu aviatic.

„Rana nu l-a trimis acasă, ci l-a „forțat” să se ofere voluntar în armata israeliană. A devenit ofițer în trupele de elită ale aviației, iar la 22 de ani a intrat în școala de business. Când a înțeles că misiunea sa este mai importantă decât aceea de a produce bani, ci una care să aibă legătură cu poporul său, a intrat în diplomație.”, scrie life.ro.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: