Sport

Petrolul Berca va reprezenta județul Buzău în Liga a III-a de fotbal

Locuitorii comunei Berca se vor mândri anul acesta cu participarea echipei autohtone, Petrolul, în Liga a III-a. După lungi eforturi, negocieri și ședințe, conducerea echipei, împreună cu Primăria și antreprenorii din comună, au ajuns la un acord pentru a trimite clubul în cel de-al treilea eșalon fotbalistic.

FC Petrolul Berca (în trecut, denumit și Steaua Berca) este un club de fotbal cunoscut pentru perioada petrecută în liga a III-a românească, între 1968 și 2006, și care a promovat din nou în liga a III-a pe data de 25 iunie 2016, după ce s-a impus la baraj în fața campioanei județului Covasna,Nemere din Ghelința,cu scorul de 4-3 la general.

Clubul a fost înființat în anul 1949, sub denumirea de Steaua Berca. Prima participare în Divizia C este consemnată în ediția 1968/1969. A reușit să ajungă de două ori în faza optimilor de finală în Cupa României (1993/94; 1998/99). Startul noului sezon va găsi din nou Petrolul Berca în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, iar jucătorii, optimiști și entuziaști, se gândesc deja la „matineu”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5