Educaţie

Anunț de ultimă oră despre Colegiul „Mihai Eminescu”

La loc comanda! Elevii și profesorii Colegiului Național „Mihai Eminescu” nu se mai întorc în clădirea recent reabilitată de pe strada Independenței, așa cum anunțaseră reprezentanții școlii într-o postare pe facebook din 21 ianuarie 2023. În acest condiții, cei peste 1000 de elevi ai colegiului vor începe școala pe 8 ianuarie tot în sediul de împrumut de pe strada Transilvaniei.

Motivul acestei decizii îl reprezintă faptul că Primăria Buzău nu a dat undă verde mutării, deoarece nici măcar nu a organizat recepția clădirii. Lucările s-au încheiat, clădirea este mobilată și încălzită, însă pentru ca elevii să se poată muta aici este nevoie de un ultim pas extrem de important: avizele.

Potrivit surselor noastre, în prezent lipsesc avizul dat de Electrica și cel eliberat de ISU Buzău. Și cum nimeni nu se poate juca cu așa ceva, este posibil să mai treacă o lună până la mutarea efectivă.

Potrivit directorului Colegiului Național „Mihai Eminescu”, prof. Camelia Voicu, anunțul de pe 21 decembrie a fost unul pripit, făcut înainte ca reprezentanții primăriei să dea undă verde mutării:

Într-o emisiune difuzată de Campus TV înaintea Crăciunului, primarul Constantin Toma anunțase că imobilul din strada Independenței va putea primi copii, probabil, la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Rămâne de văzut cât vor mai dura procedurile de obținere a avizelor și recepție a lucrării, pentru ca elevii și cadrele didactice de la „Eminescu” să se poată întoarce acasă.

Între timp, de pe băncile Colegiului Național „Mihai Eminescu” a ieșit prima generație care nu a văzut niciodată cum arată în interior clădirea de pe strada Independenței. Din septembrie 2019, activitatea titratului colegiu buzoian s-a mutat în fostul liceu „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei.

Contractul de reabilitare a clădirii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, monument istoric de patrimoniu, a adus la Buzău o finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button