Știrile zileiUtile

Anunț important pentru buzoienii care își înmatriculează mașinile!

Se știe că înmatricularea unei mașini în România poate fi un adevărat test al răbdării. Numeroasele documente necesare dosarului de înmatriculare se obțin greu, din cauza numărului mare de cereri, coroborat cu aparatul subdimensionat de la ghișee.

Pentru a evita drumurile inutile, reprezentanții Instituției Prefectului anunță că, începând cu data de 26 august 2019, taxele aferente serviciilor solicitate se vor achita exclusiv la ghișeele Trezoreriei Buzău.

Astfel, dacă doriți să achitați taxa pentru certificatul de înmatriculare ori taxele pentru numerele provizorii sau definitive, din data de 26 nu veți mai putea face acest lucru la ghișeele SPCRPCIV de pe strada Chiristigii.

  • Taxa de certificat este 37 de lei, iar numerele preferențiale vă vor costa 85 de lei.

Șefii serviciului atât de aglomerat în ultima perioadă au început deja o campanie de informare a beneficiarilor și speră ca transferul de răspundere către ANAF în privința plății taxelor să mai reducă din timpii de așteptare de la Permise și Înmatriculări.

De asemenea, persoanele care își înmatriculează mașina definitiv pot verifica din timp disponibilitatea numărului pe care și-l dorește. Prin simpla accesare a site-ului drpciv.ro, proprietarii de vehicule pot vedea dacă numerele preferențiale sunt disponibile, după care pot merge la ghișeu cu trei variante dorite. 

„Având în vedere numărul în creștere al cererilor de înmatriculare / transcrierea dreptului de proprietate / autorizare pentru circulație provizorie adresate SPCRPCIV Buzău, începând cu data de 26 august 2019, în conformitate cu prevederile O.U.G. 41 / 2016, taxele aferente serviciilor solicitate se vor achita exclusiv la Trezoreria Statului, agențiile CEC, oficiile poștale sau prin virament bancar în contul RO35TREZ166502601X012659 deschis la Trezoreria Buzău. Totodată, cererea de număr preferențial trebuie să cuprindă cel mult 3 variante de combinații de cifre și litere, a căror disponibilitate poate fi verificată anterior pe site-ul drpciv.ro. Măsurile se aplică atât solicitanților cu programare online, cât și celor cu bon de ordine nominal.”, a scris, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close