Știrile zilei

Apariție încântătoare, în Parcul Crâng! (video)

Parcul Crâng din Buzău, cu origini vechi din Codrii Vlăsiei, a fost și va rămâne pentru totdeauna un simbol, o sursă de energie, oxigen și frumusețe, pentru un oraș care se refugiază mereu la umbra măreților arbori din sud. Pădurea a fost primită de administrația locală, „ca o podoabă a orașului” și de atunci stă mândră și privește generații de buzoieni trecându-i pe alei. Parcul Crâng cu fauna, vegetația și oamenii săi va rămâne pentru totdeauna cea mai de preț comoară a Buzăului.

Buzoienii care se plimbă pe aici au din ce în ce mai des şansa să dea ochii cu căprioarele care îşi fac curaj şi se apropie de zona amenajată a pădurii. Zilele trecute, apariţia unei căprioare i-a lăsat cu gura căscată pe câţiva biciclişti care se plimbau pe aleile din parc. Unul dintre ei, fotograful Viorel Săraru, a imortalizat momentul cu telefonul mobil.

Căprioarele ajung tot mai frecvent în zona parcului în căutarea surselor de apă şi hrană. O altă explicaţie ar fi dispariţia câinilor vagabonzi din parc, care în trecut puneau sperioasele patrupede pe fugă.

Pădurea din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu. Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button