Știrile zilei

Au trăit spaima vieții lor

Doi turisti s-au rătăcit azi-noapte în zona Penteleu, după ce au părăsit grupul de 20 de persoane din care făceau parte. Ei au fost găsiți abia dimineață de jandarmi, după ce toată noaptea au încercat să găsească drumul de întoarcere.

Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan și-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo,  context în care doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera.

Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaționalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.

Cele 2 persoane au fost gasite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”, aceștia  rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MARATONUL EVENIMENTELOR!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */