Știrile zilei

Bolid distrus într-o clipă de neatenție. Cine are dreptate?

Aseară, un Infiniti de 40.000 de euro a fost lovit în plin de un Opel. Dacă Zafira este puțin „șifonată” în partea din față, dauna bolidului pare a fi totală.

UPDATE: Vinovat de producerea evenimentului a fost găsit șoferul autoturismului Infiniti care, din spusele unui martor, ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului. El va rămâne fără permisul de conducere și va suporta pagubele.

Un tânăr șofer din Buzău și-a luat adio de la mașina de peste 40.000 de euro după o manevră imprudentă. Bărbatul a forțat semaforul și s-a trezit lovit de o mașină care venea din sens opus.

Incidentul soldat doar cu pagube materiale s-a produs aseară la intersecția bulevardelor Unirii și Bălcescu. Urmărind imaginile, dinamica evenimentului ar fi următoarea:

 • Autoturismul Opel se deplasează pe bulevardul Unirii, dinspre Clubul Polițiștilor înspre McDonald’s. Șoferul se află în mers, pe banda de lângă Hotel Art, observă că semaforul urmează să se schimbe și își adaptează viteza astfel încât să treacă primul prin intersecție, pe culoarea verde.
 • Din sens opus, dinspre McDonald’s, șoferul unui Infiniti se încadrează pe banda din stânga, pentru a vira înspre Crâng. Deși nu se poate observa în imagini, este posibil ca tânărul să fi forțat semaforul, moment în care este lovit puternic în partea laterală dreaptă exact în momentul în care se încadra la stânga, pe Bălcescu.

– Controverse privind vinovăția.

Unii șoferi sunt de părere că autoturismul Opel nu avea ce să caute pe banda de intermitent, dacă voia să meargă înainte și îi reproșează faptul că a „forțat” semaforul”. Alții îi iau apărarea și spun că manevra sa este perfect regulamentară, din moment ce a trecut pe verde și a folosit o bandă de pe care poți merge atât la dreapta, cât și înainte.

Pagubele sunt însemnate. Autoturismul Infiniti are toată partea dreaptă distrusă, inclusiv roata din față ruptă. O mașină de acest fel costă peste 40.000 de euro și, date fiind avariile, este posibil ca dauna să fie totală.

Versiunea expusă mai sus este doar o interpretare a imaginilor surprinse de o cameră de bord a unei mașini aflate în trafic. Vinovăția părților va fi stabilită de polițiștii rutieri.

VIDEO: Momentul impactului

VIDEO: La câteva secunde după eveniment

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

7 comentarii

 1. Cine spune ca „manevra” opelului e perfect regulamentara nu e sanatos la cap.
  Pe banda 1 unde se afla opelul este semafor VERDE INTERMITENT pentru DREAPTA (n.r. – Nicolae Balcescu), da se poate merge si inainte de pe banda numarul 1 atat timp cat SEMAFORUL PENTRU INAINTE ESTE VERDE !!!
  De fortat probabil au fortat ambii insa cel vinovat este cel cu OPEL.
  Daca sunteti de alta parere ganditi-va in felul urmator, sunt 2 benzi acolo pentru mers DOAR INAINTE , sunt 12 masini la semafor , 6 pe o banda 6 pe cealalta si fix cu 2-3 secunde sa se faca verde apare un smecher si face inainte de pe prima banda (ceea ce nu ar fi fost neaparat gresit in alt context)… in mod normal se considera depasire prin partea dreapta….

  1. Nu e depasire prin partea dreapta deoarece benzile sunt separate. Si Politia a spus clar cine e vinovatul. Asa ca mai ia niste ore de condus si dupa iti mai dai cu parerea.

   1. @Cristi
    Normal ca nu e depasire in cazul de fata,pentru ca s-a intamplat accidentul.
    Unde am sustinut eu ca vinovat de accident este opel-ul ?
    Da-ti 2 palme si mai citeste odata ce am scris, sau mai bine dati 2 palme si atat ca nu esti in stare sa intelegi….e foarte probabil sa citesti de zeci de ori si tot sa nu intelegi un mesaj care dupa mine nu e foarte complicat.

  2. Vinovat de producerea evenimentului a fost găsit șoferul autoturismului Infiniti care, din spusele unui martor, ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului. El va rămâne fără permisul de conducere și va suporta pagubele.

 2. Cand un sofer forteaza culoarea verde, celalat sofer forteaza culoarea galbena iar cel care forteaza culoarea galbena schimba directia de mers intersectand directia celui care forteaza culoarea verde se intampla accidentul. Dupa regulament, vinovat este cel care forteaza culoarea galbena, practic trecand pe rosu prin intersectie.
  Dar sa nu stai in in rand cu celelalte masini care asteapta pe benzile de inainte, devansandu-le in intersectie prin dreapta, pe banda pentru inainte si la dreapta este nesimtire, iar costul nesimtirii se plateste prin orele pierdute cu repararea masinii si cu faptul ca o masina tamponata – fie ea si reparata – nu va mai avea aceleasi caracteristici pe care le avea inainte de eveniment.

 3. Privind cu atenție Opelul a trecut perfect regulamentar …
  Priviți momentul schimbării semaforului în verde și poziția Opelului.
  Dacă greșesc corectați-mă vă rog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button